נאוה ברק
נאוה ברקצילום: משה מילנר, לע''מ

נאוה ברק, רעייתו לשעבר של אהוד ברק, סיפרה על רגע משמעותי אחד מתקופת השירות הצבאי של אהוד בסיירת מטכ''ל.

"בשנת 1976, במהלך מבצע אנטבה, אהוד ואני, ושתי בנותינו, גרנו דירה מעל יוני נתניהו וברוריה בת זוגו. היינו בקשרי חברות קרובים. יוני היה מפקד הכוח של סיירת מטכ"ל בשטח, ואהוד כאלוף משנה ומפקד במטה, נשלח לניירובי להכין את המבצע", סיפרה נאוה בראיון לעיתון ידיעות אחרונות.

בליל המבצע, שנאוה לא ידעה על קיומו, צילצל הטלפון בחמש בבוקר. "על הקו היה אהוד, שבקול סדוק סיפר לי שמבצע הצלת החטופים באנטבה הצליח, אבל יוני חברנו, המפקד, נהרג. הייתי המומה, ורגע אחר כך הוא גם הטיל עליי משימה, לרדת לדירה של ברוריה ולבשר לה על מותו של אהובה, לפני שהבשורה תגיע בדרך אחרת.

"הייתי קפואה דקות ארוכות, השארתי את הבנות ישנות, וירדתי לדירה שלה. המפגש בינינו היה קשה. ניסיתי לומר לה שיוני נפצע, אבל מהר מאוד היא הבינה, וכך נשארנו חבוקות דקות ארוכות. הרגע הזה, של המפגש בינינו, נשאר חקוק בזיכרון שלי כאחד הרגעים הכואבים והקשים שחוויתי כאישה צעירה", תיארה נאוה.

נאוה ברק נשאלה מה הפחד הכי גדול שלה היום, והשיבה: "אתה שואל מישהי שכל חייה חיה בחרדה. בעלי לשעבר, שהיה קצין קרבי בסיירת, יצא למבצעים מאחורי הגבול, ושנים דאגתי לשלומו. בזמן שהיינו באמריקה עם ילדה בת שלוש לתקופת לימודים, פרצה מלחמת יום כיפור. אהוד חזר לארץ כמג"ד בסיני, והפחד והחרדה לא עזבו אותי יום ולילה, עד שאחרי שלושה שבועות קיבלתי טלפון ממנו מאזור הקרבות בסיני. כיום, אני דואגת לבריאותם של הנכדים והבנות, ומתפללת שיהיה רק טוב".

נאוה ואהוד ברק בשנת 2001
צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ