נתב"ג
נתב"גצילום: Avshalom Sassoni/Flash90

חברות התעופה הישראליות מנסות להציל את מה שנשאר מהטיסות המתוכננות לתקופה הקרובה, ובפנייה אל משרד הבריאות מציעות להחמיר במדיניות הבדיקות במקום לשלוח את כל מי שחוזר מחו"ל לבידוד, כך מדווח העיתון ׳ישראל היום׳.

לפי המשנה למנכ"ל חברת ארקיע, עוז ברלוביץ', המתווה שאותו מציעות החברות דומה למה שנהוג במרבית מדינות העולם. לדבריו, פרופסורים בכירים בישראל תומכים גם הם ביותר בדיקות ופחות בידודים.

"מדובר בהחלטות קשות שיהיה בלתי אפשרי לאכוף אותן, כבר לא משתמשים בשיטת הבידודים", אומר ברלוביץ', "הצענו מתווה של ארבע בדיקות - כל מי שנכנס לנתב"ג מגיע עם בדיקה, בדיקה נוספת לפני החזרה לארץ, נוספת בנחיתה ועוד אחת אחרי ארבעה ימים, לצד בידוד של 24 שעות".

במשרד הבריאות מדגישים כי רשימת המדינות המסוכנות ואזהרות המסע נקבעות על סמך קריטריונים ברורים ואחידים, וכל מדינה שנכללת ברשימה בהכרח עומדת בקריטריונים של אותו סיווג.

"אנו עוקבים אחר התחלואה במדינות העולם על בסיס יומי ומשנים את סיווג המדינות והאזהרות בהתאם להערכות מצב שבועיות", הדגישו במשרד.

בכירים בענף התיירות והתעופה בישראל חוששים מההחלטות, שעלולות, לטענתם, לגרום לנזק בלתי הפיך לענף. ביום רביעי תיכנס לתוקף ההחלטה שלפיה החוזרים מ-18 מדינות חדשות יחויבו בבידוד מלא, ובהן לא מעט כאלה שמצב התחלואה בהן טוב בהרבה מזה של ישראל.

בהולנד נרשמת ירידה משמעותית בתחלואה ובאמצע יולי אובחנו שם יותר מ־11 אלף נדבקים, לעומת הממוצע היומי העומד כעת על 2,500 נדבקים ביום. הירידה היא עקבית בכל שלושת השבועות האחרונים.

בצ'כיה, מדינה עם כמעט 11 מיליון תושבים, מספר הנדבקים היומי עומד על כ־170 ביום בלבד. בבולגריה, מדינה המונה כ־7 מיליון תושבים, ממוצע הנדבקים עומד על כ־370 ביום בלבד, וגם כאן מדובר בנתון טוב בהרבה מזה של ישראל. רשימת המדינות שמצבן טוב מישראל וייכנסו לרשימת המדינות המחייבות בידוד בחזרה לארץ עוד ארוכה וכוללת את גרמניה, איסלנד, אוקראינה ואפילו יוון.

ישראל היא אחת המדינות היחידות בעולם המערבי שפועלת בשיטת הבידודים בתקופה הזאת. באירופה המגמה בימים אלו היא של פתיחה - בבריטניה הודיעו כי גם מחוסנים מצרפת יוכלו להיכנס למדינה ללא צורך בבידוד וזאת בהמשך לתיירים מחוסנים משורה ארוכה של מדינות שמורשים להיכנס לממלכה.

היום, בקבינט הקורונה, צפויות להצטרף לרשימה זו מדינות נוספות, חלקן עם שיעורי תחלואה נמוכים מאוד ביחס לאוכלוסייה. גורמים במשרד הבריאות כבר מבקרים את ההחלטה וטוענים כי אפשר לפעול כמו במדינות רבות ברחבי העולם, לוותר על הבידוד ולהתמקד בבדיקות.