פלאפל ברוקולי
פלאפל ברוקוליצילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • 2 שקיות פרחי ברוקולי קפוא
  • חופן עלי תרד טרי קצוצים
  • צרור עלי כוסברה קצוצה
  • צרור עלע פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות קמח עדשים או קמח חומוס
  • 4 שיני שום כתושות
  • מלח ורוד לפי הטעם
  • כמון לפי הטעם

אופן ההכנה:

מבשלים את הברוקולי עד לריכוך מלא.

מסננים מהמים ומועכים.

מערבבים את יתר המרכיבים עם מחית הברוקולי.

מעבערים את התערובת למנוחה של רבע שעה במקרר.

יוצאים כדורים קטנים ומניחים על נייר אפיה משומן.

אופציונלי: להתיז מעט ספריי שמן על הקציצות.

מכניסים לתנור על 180 מעלות ואופים כ30 דקות עד שהקציצות מזהיבות ומקבלות מרקם קריספי.