
שם: אריה שוורצבאום
מגורים: קרני שומרון
תעסוקה: מהנדס מערכת בחברת הייטק
בוגר: תואר ראשון במסלול משולב פיזיקה - הנדסת חשמל
תואר שני בהנדסת חשמל
***
למה? תמיד עניין אותי איך דברים עובדים והיה לי ברור שאלמד הנדסה כלשהי, לאחר יום פתוח באוניברסיטה, הבנתי שהנדסת חשמל זה הכיוון בשבילי. לאחר הרישום הציעו לי להרשם למסלול המשולב של פיזיקה בנוסף להנדסת חשמל, החלטתי ללכת על זה למרות החשש מעומס הלימודים. ללא ספק אחת ההחלטות הטובות. בהנדסה לומדים את ה"איך", בפיזיקה מבינים למה.
האוניברסיטה: המחקר בחזית הטכנולוגיה מכין את הסטודנטים משלב הפרויקט של התואר הראשון ועד תארים מתקדמים להשתלבות מוצלחת והובלה בתעשיה במחקר ובאקדמיה. ישנם מספר גבוה של קורסי התמחות שמאפשרים לצבור נסיון מעשי ופרקטי להמשך. כמות החברים שהמשיכו לתארים מתקדמים מעידה על מצוינות אקדמית, ושילוב הבוגרים בחוד החנית של התעשיה רק מדגיש את רמת הבוגרים הגבוהה שהמחלקה מוציאה.
איך? מרבית הקורסים נלמדו במחלקה לפיזיקה. מחלקה קטנה ומשפחתית, ציפי יועצת המחלקה מכירה ומתיחסת לכל אחד מהסטודנטים במחלקה כמו למשפחה, ועוזרת בכל מה שצריך. כל המרצים מכירים את כל הסטודנטים בצורה אישית, היחס האישי קבוצות הלימוד הקטנות והמתרגלים גורמים גם למקצועות הקשים ביותר להיות אפשריים. עם מחזור מגובש אף אחד לא נשאר מאחור, כל מי שרוצה מקבל את כל התמיכה וגם מצליח!! כמובן שהדבר משליך גם על הקורסים של המחלקה להנדסת חשמל, כל מי שלמד במסלול המשולב הוא מהמצטיינים של המחלקה.
השיעור: המעבדות המתקדמות של המחלקה מאפשרות לתאוריות והנוסחאות שלומדים בשיעורים "לקום לתחיה" וממש רואים בעיניים ומרגישים בידיים את הפיזיקה.
מוטו: יום שלא למדת משהו חדש הוא יום מבוזבז (דיוויד אדינגס) התואר פותח את הדלת, אבל הלימודים האמיתיים הם יום יומיים. העולם מתקדם בצעדי ענק, מי שלא נשאר בעניינים יהפוך להיות לא רלונטי.
סטודנטיפ: לשמור על קשר עם המרצים והמתרגלים, קשרים מקצועיים זה דבר הכרחי להמשך הדרך.
רגע: תמיד כיף לפגוש חברים מהלימודים או סטודנטים שתרגלתי בכנסים מקצועיים. "רשת" של חברים מהלימודים זה מאוד יעיל בין אם זה להתיעצות מקצועית, רעיונות או סתם לקבל פרספקטיבה אוביקטיבית.