שבעה מנהלי בתי החולים הציבוריים כינסו הערב (ראשון) מסיבת עיתונאים דחופה והודיעו על צעדים דרמטיים בשל בעיות תקציב.
לדברי מנהלי בתי החולים, 300 מיליון השקלים שהובטחו במשרד האוצר לבתי החולים הציבוריים - עדיין לא הועברו. חלפו שישה חודשים מאז נחתם ההסכם בין האוצר לבתי החולים, והוא עדיין לא מיושם.
בתי החולים הציבוריים יעברו לעבוד במתכונת שבת החל ממחר (שני) ולא יקבלו עוד חולי קורונה.
פרופ' יורם וייס, מנכ"ל בית החולים הדסה, הצטרף לקביעה כי נוכח המצב הנוכחי - לא תהיה מערכת בריאות. "העובדים שלנו, שטיפלו באלפי חולים, נפגעו", אמר. "שר הבריאות ומנכ"ל משרד הבריאות צריכים לבוא ולסייע. יש הרבה בעיות במדינת ישראל - אבל צריך לפתור את המשבר של בתי החולים הציבוריים בישראל".
נדב חן, מנכ"ל בית החולים לניאדו: "חתמנו על הסכמים, הכול היה ברור ומוחלט - אך שום הבטחה לא התקיימה. קראו לנו בצו 8 להתייצב למלחמה. את שלנו עשינו, אבל בצד השני של ההתחייבות שום דבר לא עובד - ביורוקרטיה ותירוצים. אנחנו לא יכולים לקבל יותר חולי קורונה. לאן עוד נצטרך להגיע?".
לאחר מסיבת העיתונאים נכנסו מנכ''לי בתי החולים הציבוריים לפגישה עם שר הבריאות ניצן הורוביץ ומנכ''ל משרדו פרופ' נחמן אש. ''אנחנו בעומק הדברים ונשב עם מנהלי בתי החולים ונפתור את המצב'', הבטיח הורוביץ.
מנכ״ל שערי צדק פרופ' עופר מרין: ״שנה וחצי, ארבעה גלי קורונה, עובדים יום ולילה, 7 ימים בשבוע כדי להציל את מדינת ישראל. הערים הכי אדומות בישראל. אני מתבייש לעמוד פה כמו פושט יד. מדינת ישראל מפירה את ההסכם עם בתי החולים הציבוריים. אף אחד מסעיפי ההסכם לא מקוים. הספקים שלנו קרסו. העובדים שלנו עלולים שלא לקבל משכורות לחג, החולים שלנו עלולים שלא לקבל טיפול מיטבי. במצב הנוכחי אנחנו לא מסוגלים להמשיך לטפל בחולים. צו המצפון שלנו מחייב אותנו להפסיק לקבל חולי הקורונה כי אין לנו אמצעים לתת להם טיפול ובהמשך השבוע נעבור למתכונת חירום״.
מרין חשף שלבית החולים יש חוב לבנק הדם, וכבר בשבוע שעביר נמנע טיפול רפואי מחולים בשל מחסור בציוד."זו אטימות שלטונית. כמו שלא שולחים לוחמים בלי אפודים אני לא אסכים שנקבל חולים בלי ציוד שיגן על הרופאים והאחיות. אנחנו לא מסוגלים להמשיך לטפל, אין לנו ציוד, אנחנו לא עומדים פה לא כמחאה ולא כשביתה, אלא אומרים שיש מצוקה".