פרויקט "חדר מצב צום יום הכיפור בצל הקורונה" מתקיים זו השנה השניה ובמסגרתו ניתן מענה לשאלות בתחומים כלליים ובתחומי פוריות, הריון ולידה.
מכבי שירותי בריאות ומכון פוע"ה בשיתוף עם ארגון סולמות, איגוד רבני הקהילות ומרכז רבני אירופה נרתמים למען הציבור בשלושה פרויקטים עם קהלי יעד מגוונים כדי שלכולם יהיה מענה ופתרון לעניינו.
הפרויקט החל במפגש רפואי הלכתי בהשתתפות רבנים ורופאים בזום עבור כ-300 רבנים, רבניות ואנשי מקצוע מהארץ ומעולם.
במפגש דיבר רבה של צפת, הרב שמואל אליהו, על חובת הקירוב של כל יהודי בימי הקורונה במיוחד לקראת הימים הנוראים. "אסור לנו להרחיק מהקהילה אנשים, גם אם יש להם שיגעון כזה שהם אומרים שאין קורונה. לכן, אני ממליץ לא לגרש אנשים כאלה, אלא אם כן מישהו חולה מאומת ואז אין ברירה. גם לא ראוי לגעור ברבים באותם אנשים".
הרב גם נשאל לגבי מנייני החצרות וענה, "הלכתית יש מעלה גדולה מאוד להתפלל בתוך בית כנסת שהוא בית מקדש מעט ואת המעלה הזו אין ברחובות. צריך לעודד את תהליך חזרת המתפללים לבתי הכנסת. אפשר לקחת כל מיני תובנות ממנייני החצרות אל תוך בתי הכנסת, אבל להישאר בהם זו לדעתי טעות".
לדברי הרב אליהו יש דברים טובים שניתן להמשיך מימי הקורונה. "נתקלתי בראש השנה שעבר באנשים, בחורים ונערים שמסתובבים ותוקעים בשופר למי שצריך - מבודדים, קשישים וזה דבר טוב מאוד גם לקהילה וגם להם".
במסגרת המיזם יתקיים משדר בו ישיבו הרבנים והמומחים על שאלות גולשי ערוץ 7, והשיא של הפעילות יהיה בחדר מצב מיוחד שיתן מענה טלפוני ודיגיטלי עבור ציבור בארץ ובעולם בשפות עברית, אנגלית, צרפתית וספרדית.