ברוך נחשון, צייר ואומן, חסיד חב"ד ותושב קריית ארבע, הלך לעולמו בגיל 82.
הלווייתו תצא הבוקר (שלישי) ב-11:00 מבית ההלוויות קרית ארבע לבית העלמין בעיר האבות חברון.
נחשון נולד בעיר חיפה והחל לצייר עוד בהיותו צעיר לימים. הוא עבד כמדריך בישיבה התיכונית פרחי אהרן בקריית שמואל, למד בישיבת כרם ביבנה והחל להתקרב לחב"ד כאשר הזדמן לו להגיע לישיבת חב"ד בלוד.
נחשון התמקצע בציור אצל האמן שלמה נרני. בשנת תשכ"ה התחתן עם שרה ושניהם נסעו אל הרבי מלובביץ' בניו יורק. הרבי זיכה את נחשון במלגה שנתית ללימודי ציור ואמר לו: "אמנות הציור עדיין לא הגיעה לתיקונה בעולם זה דורות רבים. נשמתך ירדה לעולם לתקן את עולם הציור".
לאחר שנתיים של מגורים בברוקלין, נחשון חזר לישראל והתגורר בירושלים. לאחר מלחמת ששת הימים, נחשון ורעייתו שרה, יחד עם שש משפחות נוספות, חידשו את הנוכחות היהודית בחברון. בשנים הראשונות הסתובב נחשון ברחבי חברון וצייר בשחור לבן.
לפי הערכתו של נחשון הוא צייר עד היום למעלה מ-1000 ציורים. נחשון העמיד תערוכה במרכז העולמי של חב"ד ובתערוכה זו ביקר הרבי מחב"ד, בביקור יחיד מסוגו. נחשון גם קיים תערוכות בארגנטינה, בברזיל, בקנדה, ובמדינות שונות בארצות הברית.
"ההשגחה העליונה הוליכה אותי במשך ארבעים שנה מתמונה לתמונה", אמר נחשון בעבר. ''הרעיונות הם של הקב"ה, אני רק מבצע אותם, ואני יודע לומר תודה ולהודות להקב"ה על הכל".
לברוך ולשרה נולדו 5 בנים ו-5 בנות. הם התגוררו בקריית ארבע.
מנחם כהן, עורך שבועון 'כפר חב"ד', ספד לברוך נחשון: ''ברוך דיין האמת. חב"ד נפרדת הלילה בכאב מהחסיד הדגול והאמן הנדיר מסוגו, הרב ברוך נחשון, מגדולי הציירים היהודיים בכל הזמנים ואביהם של שלוחי חב"ד בעיר האבות. השקיע את חייו לציורים ייחודיים בהם תרגם במכחולו את חזיונות הנביאים. חיזק המונים בגאולה העתידה והשפיע על אינספור יהודים.
"בשנת תשל"ט, בצעד חריג במיוחד, ביקר הרבי מליובאוויטש בתערוכה של נחשון בברוקלין. קרוב לשעה התבונן הרבי בעבודות האומנות של נחשון, והעיר את הערותיו. היחס המרגש ביטא את הערכתו של הרבי לנחשון ולעבודות הייחודיות שלו שנגעו בלבבות רבים בעולם היהודי'', תיאר כהן.
אליהו ליבמן, ראש מועצת קריית ארבע-חברון, ספד: ''הרב ברוך נחשון היה מדור המייסדים של עיר האבות יחד עם משפחתו. שרה רעייתו והוא זכו שבנם אברהם ידידיה היה הראשון שנכנס לבריתו של אברהם אבינו במערת המכפלה. ברית מילה אחרי 700 שנה שיהודים לא הורשו להכנס למערה. לצערינו הם חוו טרגדיה מאחר ואברהם ידידיה נפטר מספר חודשים לאחר מכן. הם קברו אותו בבית העלמין העתיק בחברון למרות שהרשויות התנגדו לכך, הם למעשה חידשו גם את הקבורה בבית העלמין הזה אחרי שנים שלא הייתה אפשרות כזו.
''הרב ברוך ייסד את בית כנסת הייחודי בתוך ביתם, כל עמך ישראל הרגיש שם בבית. היה לו קסם מיוחד שכולם אהבו, נפש ורוח של אמן. היה לנו קשר מיוחד ואישי. נהגתי להסתופף תחת טליתו כשהתפללתי בבית הכנסת שלו לאחר שאבי עליו השלום נפטר. איש אמת היה, עצב רב ואבל גדול ירד על היישוב'', תיאר ליבמן.
הזכויות לצילומים: ברוך נחשון