יעל למפרט, בכירה במחלקת המדינה האמריקנית השתתפה באירוע לציון שנה לכינון הסכמי אברהם, ואמרה כי ממשל ביידן פועל ויפעל להשגת הסכמי נורמליזציה בין ישראל ומדינות ערביות נוספות.
"הסכמי אברהם אינם מייצגים סוף, אלא התחלה. ממשל ביידן הבהיר כי ימשיך לפעול להרחבת מאמצי הנורמליזציה ולחיבור בין מדינות נוספות לישראל", הצהירה למפרט.
היא הזכירה את דברי מזכיר המדינה אנתוני בלינקן שקרא למדינות נוספת לנרמל את היחסים עם ישראל והוסיפה, "אנחנו מצפים מקבוצת החברות של ישראל בעולם הערבי להתרחב עוד יותר בשנה הקרובה".
"השגריר הראשון של בחריין בישראל הגיש השבוע את כתב ההאמנה שלו, ישראל תשלח שגריר לבחריין בחודש הבא. גם היחסים עם מרוקו מתקרבים למצב הזה. בחודש הבא ישראל תשתתף בתערוכת האקספו בדובאי. כל צעד כזה הוא התקדמות לעבר עתיד טוב יותר ואני מעריכה שנראה בחודשים ובשנים הבאות המשך התקדמות במסלול הזה", סיכמה.
שגריר ישראל בארה"ב ובאו"ם גלעד ארדן הוביל ביום שני אירוע לציון שנה להסכמי אברהם, בשיתוף עם שגרירת איחוד האמירויות באו"ם, שגריר בחריין באו"ם ושגריר מרוקו באו"ם, יחד עם שגרירת ארה״ב באו״ם.
באירוע שהתקיים במוזיאון למורשת יהודית בניו יורק בהשתתפות כ-70 שגרירי מדינות באו"ם, נשאו דברים חמשת השגרירים והשתתפו גם בכירי הארגונים היהודיים בארה״ב.
השגריר ארדן: ״היום אנו חוגגים את ההסכמים החשובים הללו ואת התפקיד הקריטי שארה"ב מילאה, וממשיכה למלא בהצלחתם, ועל כך אנו מודים לה מאוד. העובדה שההסכמים קיבלו תמיכה דו -מפלגתית בארה״ב היא עדות לחשיבותם הרבה.״
״אני מאמין שכאשר מדינות אחרות באזור יראו את פירות השלום שלנו הן יצטרפו למעגל השלום. אולי אפילו הפלסטינים, שרואים את יתרונות השלום והשגשוג שהוא מביא, יראו סוף סוף הסכמים אלה כהזדמנות ולא כאיום.״
גלעד ארדן, צילום: שחר עזרן
עוד הוסיף השגריר ארדן: ״המדינות המתונות במזרח התיכון חייבות להתאחד כדי להתמודד עם האתגרים המשותפים שלנו, כמו המאבק בשינויי האקלים, ולגבש ברית אזורית להתמודדות עם האיומים המשותפים, ובראשם איראן. ברית כזו תביא לשיתוף פעולה ביכולות הגנה ובמודיעין. דמיינו לעצמכם מערכות הגנה אוויריות ישראליות כמו כיפת ברזל מגינות על המרחב האווירי של השותפים החדשים שלנו במפרץ. אולי יום אחד אפילו על סעודיה?״.
שגרירת איחוד האמירויות באו״ם: ״רק התחלנו לבחון את ההזדמנויות שיש להסכמים האלה באזור הרחב שלנו. כמובן, ככל שהעולם ממשיך להתאושש מהמגיפה, הקשרים בין כל מדינותינו ימשיכו להעמיק ולצמוח בדרכים המועילות לא רק לאנשי מדינותינו אלא לכל אזור המזרח התיכון.״
שגרירת ארה״ב באו״ם: ״ברור שאנחנו רוצים להתבסס על המודל הזה ולשכפל את ההצלחה הזו. חשוב לי להבהיר, ארצות הברית מחויבת להרחיב ולחזק הסכמים אלה. שלום מוליד שלום וידידות מביאה ליחסים.״