כשאנחנו מדברים על עגיל באף, אנחנו מתכוונים לשני העגילים הכי חמים: נזם וספטום. עגיל באף ממוקם ממש במרכז הפרצוף ולכן אי אפשר לפספס אותו. הוא מיד הופך למרכז ההופעה שלכם! לשני סוגי העגילים תוכלו למצוא מגוון רחב של סגנונות ועיצובים.
כשאתם בוחרים עגיל לאף רצוי להתחשב בגודל האף, לצורתו ולאופי שלכם! אתם אמורים לענוד אותו בגאווה ובידיעה שאתם נראים איתו ממש טוב! ולכן, חשוב למצוא עגיל שאתם אוהבים ומתחברים אליו.
עגיל ספטום נעים להכיר
ספטום הוא עגיל שממוקם בגשר מחיצת האף. הוא מוכר גם בשם עגיל שור. בדרך כלל עונדים בו עגיל חישוק, טבעת לחץ או עגיל פרסה. העגיל פרץ לתודעה ממש מהר והיום הוא נחשב לאחד העגילים המבוקשים ביותר בקרב הצעירים.
מה שמגניב בעגיל הזה, זה שיש מבחר ענק של סגנונות ועיצובים. ככה שאתם בהחלט יכולים לבחור את העגיל המושלם עבורכם. הטכנולוגיה החדשה ביותר היא עגילי קליקר: עגילי חישוק בעלי פתיחה וסגירה קלה ומאובטחת. והכי כיף זה שממש קל להחליף ולשנות אותם לבד! ממש כמו עם עגילים באוזניים. והם מגיעים במגוון עיצובים כל כך גדול שתמיד אפשר לשנות ולהתחדש עם מראה מרענן.
יתרון נוסף לעגיל, זה שאפשר להסתיר אותו ממש בקלות. אם הגעתם למקום שלא בא לכם שיראו את העגיל. פשוט תסובבו אותו כלפי מעלה ואף אחד לא יידע שהוא שם חוץ מכם! זה עובד גם בפגישות זום! אתם בקלות יכולים לסובב את הספטום שנייה לפני שמתחילים, ואף אחד לא צריך לדעת שיש לכם עגיל באף.
מה לגבי נזם?
נזם הוא עגיל שממוקם בצד, על הנחיר של האף. ניתן לשים שם עגיל צמוד – נקודה, עם או בלי קריסטל. וניתן לענוד גם חישוק דק. לעגיל זה, יש מראה מאוד קלאסי והוא מתאים כמעט לכל אף. ברור שגם לנזם, יש מבחר עיצובים ענק שתוכלו להתאים ללוק שלכם.
ניתן לעשות נזם עם ערכה חד פעמית סטרילית. אבל אם אתם חובבי חישוקים מושבעים אז תצטרכו לעשות את העגיל עם מחט. וככה תוכלו לבחור גם עגיל חישוק כעגיל ראשוני.
חנות לקנות ממנה עגילים
מביקור קצר באינטרנט תוכלו לגלות עולם של חנויות שונות עם המון סוגי עגילים. כן חשוב לקבל המלצות ולמצוא את החנות שמוכרת עגילים איכותיים! פירסינגס היא בדיוק חנות כזאת. מותג עגילים עם מבחר ענק של סגנונות. כל עגילי הזהב שלהם עוברים בקרת איכות קפדנית ושרות הלקוחות שלהם פשוט לא מהעולם הזה! אז אם אתם עוד לא מכירים, אותם ממליצה לכם בחום לעשות שם ביקור!
בכל מקרה ברגע שבחרתם איפה לקנות את העגיל תמיד תוודאו פעמיים שהוא אכן בעובי הנכון לנקב שלכם. ושהוא בקוטר/אורך הנכון עבורכם! ואם אתם לא בטוחים בגודל שאתם צריכים, אל תתעצלו, תוציאו את העגיל שלכם ותמדדו את הגודל עם סרגל. ככה תוכלו לוודא שאתם מזמינים את העגיל המושלם. כי אין יותר מאכזב לחכות לעגיל המושלם שהזמנתם ואז לגלות שהוא לא נכנס לחור!
איך בוחרים את גודל העגיל?
בהתאם לגודל האף, צורתו ומיקום הנקב. אם אתם חובבי חישוקים כמוני, אתם בטח יודעים שיש מבחר גדול של גדלים לבחור ממנו. אם אתם אוהבים את החישוק שלכם צמוד יותר או פחות זה עניינכם. אבל מיקום העגיל בהחלט קובע! לדוגמא, אם העגיל שלכם ממוקם גבוה יחסית, תצטרכו ללכת על קוטר גדול יותר.
כמובן שמבחינת עיצובים, השמיים הם הגבול. יש עגילים חלקים קלאסיים, עגילים משובצים עם קריסטלים, אבני אופל ואפילו יהלומים. ככה שבאמת תוכלו לבחור את העגיל שמדבר אליכם ומתאים לפנים שלכם בצורה מושלמת.
איכות החומר, כן משנה!
כמו עם כל פצע פתוח, צריך להתחשב בחומרים שאתם מפגישים עם הנקב שלכם. במיוחד בתקופת ההחלמה הראשונית! ההמלצה היא ללכת על עגילי זהב או טיטניום. הם נחשבים החומרים המומלצים ביותר לעגילים. ואם אתם לא אלרגנים אתם בהחלט יכולים לבחור גם עגילים שעשויים מסרג'יקל סטיל (מתכת רפואית). זו מתכת מומלצת מאוד, שלרוב האנשים אין בעיה איתה. כן כדאי שתדעו שיש בה אחוז קטן מאוד של ניקל, כך שאם אתם אלרגים, זה עלול להוות בעיה.
מה לגבי עגילי כסף? פחות מומלץ. לכסף יש נטייה להשחיר עם הזמן בייחוד אם הוא חשוף למים באופן קבוע. ולכן, אם יש לכם עגיל שעשוי מכסף אמיתי, אחרי תקופה תצטרכו לדעת לנקות אותו ולהחזיר לו את הברק המקורי שלו.
תהליך ההשחרה של החומר עלול לפתח זיהומים מיותרים. ולכן, הוא נחשב פחות טוב ומתאים לעגילי פירסינג לרבות עגילים באף. משום שאלו מסוג העגילים שאנשים לא נוטים להוריד מידי יום ביומו. את עגילי הכסף תשמרו לאוזניים. שם יותר קל להוריד אותם לפני המקלחת ולשים אותם שוב לפני שאנחנו יוצאים מהבית.
זהירות אינפקציה
כמו כל עגיל, גם עגיל באף עלול להזדהם ואינפקציה עלולה להתפתח. לכן, חשוב שתדעו מה עושים ואיך פועלים. אם אתם מרגישים שאזור הנקב חם, נפוח, אדום, כואב או שיש הפרשות מוזרות, ככול הנראה מדובר בהתחלה של אינפקציה. מה לעשות?
קודם כל לנשום עמוק. זיהום זה לא נעים אבל יש מה לעשות. תתחילו לנקות את הנקב עם מי מלח שהכנתם בבית פעמיים-שלוש ביום. זכרו שסטריליות זה שם המשחק. ולכן, שטפו היטב ידיים עם מים וסבון לפני שאתם מתחילים לגעת בעגיל. ובאופן כללי תשתדלו לא לגעת בעגיל אלא רק בזמן שאתם מחטאים אותו.
אם אחרי יום יומיים אין שיפור, גשו לרופא המשפחה שלכם וקבלו משחה אנטיביוטית שתפטור לכם את הבעיה ביעילות. אין מה לסחוב אינפקציה אם משהו לא נראה לכם תקין. תתחילו לטפל מהר! ככה שזה לא יצליח להתפתח למשהו כואב מידי.
זכרו, הידיים שלנו לא נקיות! הם נוגעות בהמון מקומות לא סטריליים ומלאים בבקטריות. תחשבו במה נגעתם היום? מעקה באוטובוס, כפתור של מעלית, המסך של הפלאפון שלכם, ברז ציבורי.. כל המקומות האלו מלאים בבקטריות והמון אנשים נוספים נוגעים בהם.
אם נגעתם במשהו כזה וישר אחר כך החלטתם לשחק עם העגיל, זיהום עלול להתחיל גם עם עגיל לא חדש! לכן, חשוב לסגל לכם הרגלים שלא דורשים לגעת בעגיל, אלא רק כשאין לכם ברירה, כשאתם צריכים לחטא אותו, להחליף אותו או לקנח את האף.
איך עושים עגיל ספטום וכמה עולה?
תמיד מומלץ לעשות אצל פירסר מקצועי וסטרילי שיודע את העבודה. ואם אתם יכולים לקבל המלצות מחברים עדיף. אתם צריכים לחפש מקום שמודע לסטריליות ושומר על כללי משרד הבריאות.
הניקוב עצמו מתבצע בעזרת מחט בלבד. עובי מחט סטנדרטית בישראל לעגיל ספטום הוא 1.2 מ"מ. אבל תמיד תוודאו עם הפירסר שלכם באיזו מידה העגיל הרפואי שלכם. אתם רוצים לדעת את עובי העגיל ואת הקוטר שלו. ככה שבשלב מאוחר יותר תוכלו לרכוש עגילים בקלות ובכל מקום שתבחרו.
מה לגבי מחירים? פירסרים מקצועיים באזורי תל אביב בדרך כלל מחייבים בסביבות ה 180 – 200 שקלים לעגיל חדש. כמובן שאם אתם בוחרים עגילים מזהב זה עלול לייקר לכם את העסק.