שאול גולדשטיין, מנכ"ל רשות הטבע והגנים, מרוצה משמורות הטבע ואתרי המורשת שמתמלאים בימי חול המועד במטיילים.
"התורה ציוותה עלינו לעזוב את הבית ולצאת החוצה ולחזות בטבע היפיפה. גם הטמפרטורות נוחות, הכנו אטרקציות והפתעות וחווית הביקור של הציבור צפויה להיות משובחת", אומר גולדשטיין שהתארח באולפן ערוץ 7.
לדבריו, הרצון הוא לייצר חוויה מעשירה שתיגע בכל בני המשפחה. "אנחנו אחראים על אתרי הטבע והמורשת הגדולים בישראל ויש לנו שילוב מאוד מעניין של שני הדברים. ברור לנו שאדם לא רוצה רק ללמוד על האתר אלא גם מעוניין באטרקציות שיפעילו את הילדים. בסיוע של מפעל הפיס הקמנו את 'נושמים תרבות' והרבה מאוד אמני רחוב יופיעו בחינם באתרים שלנו - ואז המשפחה רואה להטוטנים, זמרים, אמני רחוב וזה מוסיף. משרד התיירות נותן המון הדרכות בחינם באתרים, זה מאוד משדרג את החוויה. הארכנו גם את שעות הפעילות בחלק מהאתרים עד שש בערב ובחלק מהם גם יותר עבור הפעלות לילה".
"יש לנו מיזם נפלא עם 929 שמחבר את התנ"ך וההיסטוריה שלנו לאתרים שלנו. המיזמים כוללים חוברות הדרכה וגם הוספנו חדרי בריחה. זה מוסיף ערך חינוכי וערכי ותורם לערכים וללכידות המשפחתית", אומר גולדשטיין.
דגש מיוחד שמים ברשות הטבע והגנים על ניקיון האתרים. "אצלנו אין צורך בתו ירוק וכל אחד יכול להיכנס, אבל אנחנו מקפידים מאוד על כללי התו הסגול ועל היגיינה מאוד משופרת ומוקפדת בשירותים באתרים השונים".
"הציבור צריך לדעת שהלכלוך שמשאירים מושך את החיות והם מנסות לאכול ולא מעט פעמים סופגות נזקים בגלל זה. אנחנו פורשים תחנות בכל האתרים בארץ ומחלקים שקיות אשפה כדי למנוע את המצב הזה ומעסיקים עובדים רבים שמנקים כל אתר ואתר בכל ערב", מוסיף גולדשטיין.
לדבריו, בימי החג מרבית האתרים כוללים סוכה כשרה. "יש סוכות כשרות כמעט בכל האתרים שלנו ואפשר לשבת ולאכול ובחלק מהסוכות אפילו אפשר לישון בשטח. 'עשינו חברותא' עם מנהלי האתרים והסברנו להם איך בונים סוכה בצורה הנכונה והכשרה על פי ההלכה. בסוף הוצאנו מסמך הנחיות ואנחנו שמחים שאפשר לתת מענה לכולם".
גולדשטיין מזכיר פרט חשוב - הצורך להזמין מקום לשמורות ולאתרים. "הכניסה היא על בסיס מקום פנוי ואם מזמינים מקום מראש- מבטיחים את הכניסה. עד כה הוזמנו כ-200 אלף מקומות לימי חול המועד. יש אתרים שהם מלאים לגמרי ויש כאלו שעדיין ניתן להזמין אליהם מקום".
בואו לטייל עם רשות הטבע והגנים בסוכות