תעמולת השמאל אחרי המשאל

מאז הכשלון של שרון והשמאל במשאל מתפקדי הליכוד לגבי תכנית ה"התנתקות" לפני כשבועיים, מנסה השמאל בסיוע התקשורת הישראלית לטעון וליצור אווירה כאילו מדובר במיעוט שולי קטן שאיננו מייצג את דעת הרוב בציבור הישראלי. השמאל מנסה ליצור דה לגיטימציה לתוצאות המשאל וטוען כי מיעוט קטן אינו יכול להכתיב למדינה שלמה מה לעשות בנוגע לעתיד חבל עזה וגוש קטיף. השמאל טוען כי מחוץ לליכוד, בציבור הרחב, בעם יש רוב גדול בעד הנסיגה. גם הסקרים בעיתונים הגדולים ביום שישי האחרון הראו על יתרון דמיוני של 60-70 אחוזים שתומכים בנסיגה חד צדדית מחבל עזה.

לגבי הרלוונטיות של הסקרים, יש לציין כי גם בסקרים שהיו בקרב מתפקדי הליכוד בשבועיים שלפני המשאל, היה רוב גדול לתומכי הנסיגה. כבר הוכח שהסקרים המתפרסמים בעיתונים בייחוד אלו של מינה צמח שמתפרסמים באופן תדיר בעיתון "ידיעות אחרונות", אינם אמינים ואינם משקפים את המצב האמיתי בשטח.

במשאל עם הרוב יצביעו נגד

אם נבדוק לפי נתונים אמיתיים המתבססים על משאל העם האמיתי שהיה בדמותם של הבחירות האחרונות לכנסת ה16, אפשר לראות בבירור כי לו היה מתבצע משאל עם כיום, היה רוב העם מצביע נגד הנסיגה.

הנתונים האחרונים שיש בידינו לא מ"סקרים" ולא ממשאלות לב של עיתונאים ואנשי תקשורת, הם תוצאות הבחירות לכנסת ה16. הם התוצאות האחרונות של "משאל העם" האחרון שהתבצע בישראל.

בבחירות אלו עמדו לפני הציבור שתי תכניות מדיניות. תכנית אחת של יו"ר מפלגת העבודה דאז, עמרם מצנע, בעד התנתקות מעזה ונסיגה חד צדדית תחת אש ללא הסכם (מה שהיום אריאל שרון מציע). תכנית שניה שיוצגה על ידי רה"מ אריאל שרון במתכונת של "מפת הדרכים", שמשמעותה מוכנות לוויתורים במסגרת הסכם מחייב עם הצד השני ובמקביל לחיסול תשתיות הטרור.

לפי תוצאות הבחירות, רוב מכריע בעם הצביע נגד תכנית מצנע לנסיגה חד צדדית תחת אש.

מניתוח תוצאות הבחירות עולה כי גם כיום לאחר הנסיגה של שרון מעמדתו המסורתית, לו היה מתקיים כיום משאל עם, היו התוצאות כדלהלן: מצביעי איחוד לאומי ומפד"ל המפלגות הימניות היו בוודאי מצביעים נגד מטעמים אידיאולוגיים. מצביעי ש"ס ויהדות התורה היו מצביעים נגד, כי כך דעת גדולי התורה. מצביעי הליכוד כ60% מהם על פי משאל המתפקדים (בהנחה ששרון מאז הבחירות הצליח לסחוף 40% שמאלה) היו מצביעים נגד. הרי לנו 13 מנדטים של מצביעי המפלגות הימניות, ו16 מנדטים של המפלגות החרדיות, וכ-24 מנדטים של מצביעי ליכוד שהם כ60% של מצביעי הליכוד, הגענו לסך של 53 מנדטים, נוסיף להם עוד לפחות 20% ממצביעי שינוי שהם אנשי צומת לשעבר, או ליכודניקים ימניים לשעבר שהצביעו למפלגה זו רק מסיבות חברתיות של נושאי דת ולא מטעמים של ימין ושמאל, הגענו ל56 מנדטים.

נוריד את הקולות הערביים שהרי ברור שבנושא כה עקרוני וגורלי עבור העם היהודי ראוי שנתחשב רק בקולות הציבור היהודי, הגענו ל56 מנדטים מול 56 מנדטים מהשמאל תומכי שרון ועם אחד. נוסיף למתנגדים מנדט וחצי של מצביעי חרות, יש לנו בקירוב ל58 מנדטים, נחשיב לפחות שליש ממצביעי "עם אחד" כמתלבטים מאחר שזוהי מפלגה חברתית שאינה תנועת שמאל מובהקת, הגענו ליתרון קל למתנגדי הנסיגה, וכל זה עוד לפני עבודת הסברה הגדולה של המתיישבים ביש"ע ותומכיהם במבצע "פנים אל פנים", ובהסברה ראויה על הסכנות הטמונות בתכנית שכזו.

נמצא, כי רוב העם היהודי הנמצא בארץ מתנגד לנסיגה חד צדדית מעזה ומכל מקום מארץ ישראל. ולפי זה, אין אמת בטענתו של יו"ר העבודה שמעון פרס הטוען מעל כל במה ובכל ראיון כאילו הרוב תומך בנסיגה. כשהוא טוען טענה זו, הוא מתכחש למציאות וטועה ומטעה. יתכן והוא בונה על הקולות הערביים שסייעו לו בהסכמי אוסלו, ושוב על ידי מיעוט יהודי הוא רוצה לכפות מהלך של נסיגה מחבלי ארץ ישראל, אבל רוב יהודי אין לו. הרוב היהודי נגד נסיגה חד צדדית תחת אש מארץ ישראל.

כמובן שעלינו, נאמני מחנה ארץ ישראל והמאמינים בזכותו של העם היהודי על כל חלקי ארץ ישראל ללא הסברים וללא התנצלויות, להמשיך את עבודת הקודש של ההסברה בקרב העם, ולפעול כדי שרוב עצום בעם היהודי יהיה נאמן לארצו ולחזון היהודי והציוני של יישוב ארץ ישראל. ממילא, אותו רוב יתנגד נחרצות לכל נסיגה חלילה משטחי ארץ ישראל עד שרעיון זה יסור לגמרי מסדר היום. ועם ישראל יישב בארצו לבטח כימי עולם וכשנים קדמוניות.