סיימנו את הבחירות (בתקווה), אנחנו דקה וחצי לפני פורים ומציינים היום את יום האישה הבינלאומי המגיע בסמיכות מעניינת לתענית אסתר ולסיפור הפמיניסטי של מגילת אסתר.
זו הזדמנות נהדרת בעיני, לקרוא ל50% מהאוכלוסיה בעולם (יש שיגידו 49%) להפנים שיום האישה הבינלאומי הוא גם בשבילם, בשבילכם-הגברים.
רוב הארגונים מאפשרים לנשים לחגוג ולציין את יום האם באמצעות ימי כיף, מתנות קטנות, תכשירי קוסמטיקה, אחרים מעדיפים לקחת את היום הזה לכיוון של הצפת בעיות מגדריות, אלימות כלפי נשים, הטרדות מיניות או היעדר שכר שווה.
הגיע הזמן, לדעתי, להציע למחנכים ולבנים בבתי הספר והישיבות ולכלל הגברים גם לעסוק בצורה נכונה בנשים וביום האישה..
אפשר לקחת את היום הזה לכיוון של דמויות מפתח נשיות, לבחור אישה משמעותית עבורכם, מהמשפחה, מבית הספר, מהציבוריות הישראלית, מההווה או מהעבר, ללמוד עליה, לספר עליה.
אפשר לעשות זאת הן בבית ספר , הן במקום העבודה והן בארוחה משפחתית. למעוניינים להעמיק, ניתן לבחור סוגיות הלכתיות הקשורות בנשים המעסיקות את החברה בימינו כגון לימוד תורה לנשים, קריאת מגילה לנשים, מעורבות נשים בבתי הכנסת, טכסי נשים ובכלל כיצד מתמודדת ההלכה עם שינויים במעמד האישה.
כמו כן, ניתן לבחור לתרום תרומה כספית או מעשית בארגונים שפועלים למען קידום והעצמת נשים, או לקחת על עצמנו לבחור תחום של פעילות בנושא, שאנחנו מוכנים לקחת בו חלק בשנה הקרובה. העיקר להיות שותף גברי במשמעות העמוקה של היום הזה.
אם אנחנו מסתכלים על העשור האחרון יש הישגים נאים לנשים בישראל בכלל ולנשים הדתיות בפרט. יש לנו שרה ציונית דתית ראשונה, חברות כנסת דתיות, מנכ"לית פורום חברה קדישה שאחראית על 600 חברות קדישה בישראל, יש מנהלות בתי חולים מהציונות הדתית וכמובן בתחום התלמוד, חווינו סיום הש"ס על ידי נשים ושמחנו עם כלת פרס ישראל לתלמוד פרופסור ורד נעם.
יש שינויים חברתיים גם כמו מהפכת משגיחות הכשרות שאמונה הובילה, שילוב נשים דתיות בשירות משמעותי בצה"ל וגידול במספר נושאות התפקידים במשרד לשירותי דת, כל אלה מוכיחים מצד אחד שיש לנו על מה לטפוח לעצמנו על השכם ומצד שני, שיש עוד הרבה אתגרים לפנינו. אבל העיקר צריך להיות ברור.
זה לא מאבק נשים בגברים, זה אתגר של כולנו, נשים וגברים, בדעות קדומות ובקיבעון מחשבתי שניתנים לשינוי אם רק נרצה.
אז נצלו את היום הזה, גברים, תלמדו קצת על נשים משמעותיות, גם בציבוריות הישראלית כמו גם בתיאטרון, בספרות, באומנות, במוסיקה וכיו"ב ותראו איך לאט לאט תתחברו ליום הזה לא פחות מאיתנו. אני מבקשת לגייס אתכם, הגברים, לפעילות שבסופו של יום תסייע לבנות חברה מתוקנת ושוויונית. בשכר, בזכויות, בחובות ובהזדמנויות.
דווקא הסיפור של פורים ודמותה של אסתר מוכיחים לנו יותר מכל את חשיבות הנשיות בכל מאבק. הרי ללא אסתר שהצליחה "לחדור" לבית המלוכה לא היה ניתן להציל את עם ישראל מגזירת המן.
כך גם שותפות הנשים בנס חנוכה, ונשים צדקניות שסייעו בגאולת ישראל ממצריים. לאורך כל השנים גם התנ"ך נותן מקום של כבוד לדמויות נשיות, 4 אמהות , מרים הנביאה, דבורה הנביאה, רות המואביה וכיו"ב.
כל זאת עוד בטרם המהפכה הפמיניסטית של המאה ה20.
אני מקווה שבעתיד נראה יותר ויותר ביום זה אירועים לנשים וגברים העוסקים בשאיפה המשותפת הזו , תוך הפנמה פנימית של חשיבות קידום והעצמה נשית ומתוך הבנה עמוקה בהגיון שבכך.