המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, רז נזרי, השתתף הבוקר (שני) בדיון בועדת החוקה של הכנסת והבהיר כי התו הירוק במתכונתו הישנה אינו קיים עוד ועל כן אין שום יכולת לאכוף אותו.
"מאחר ולתו הירוק הישן אין תוקף משפטי, אי אפשר משפטית להציג אותו, והוא למעשה לא בתוקף. בגלל הבעייתיות שהייתה בהשגת הדבר ביקשתי ממשרד הבריאות ומהמשרד לביטחון פנים שלא תהיה אכיפה בהקשר זה, גם לא אזהרות, כי כל עוד אין אפשרות להוציא תו ירוק חדש זה לא נכון בעינינו. כך גם הועבר לכל השוטרים", אמר נזרי.
הוא ציין כי עד כניסת התו החדש לתוקף לא תהיה אכיפה כלל. "בתקנות החדשות מצוין בדברי ההסבר שלנוכח העניין שלתו הישן כבר אין תוקף ומאחר שלוקח זמן להוציא והרצון לתת לציבור להתרגל, האכיפה בפועל של החובה החדשה בתו ירוק חדש לא תיעשה לפני יום חמישי הקרוב".
יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב אמר כי "בהסכמה עם הממשלה, תקנות התו הירוק החדש יעמדו בתוקף לשלושה ימים על מנת לאפשר לממשלה להביא תקנות עם הקלות מידתיות נוספות כדרישת הוועדה בנוגע לשטחים פתוחים".
ד"ר אלרעי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור, התייחסה למצב ההתחסנות בציבור. "בבדיקת הסיכוי לתחלואה חוזרת בקרב ילדים - תחלואה חוזרת נמוכה ב-50% מאשר בקרב מבוגרים ולכן ניתן להשאיר להם תו ירוק גם אם חלפה חצי שנה. הסיכון שנלקח נמוך. ככל שהגיל עולה הסיכון לתחלואה עולה וכך גם לתחלואה חוזרת והסיכון של המתבגרים הוא הגבוה ביותר לחלות".
עוד אמרה כי "מחלימים יכולים לקבל חיסון כבר לאחר 3 חודשים, זה לא מזיק אך לא צריך לדחוף אותם לשם, הם יכולים להתחסן עד חצי שנה. מי שהחלים וקיבל מנת חיסון אחת לפחות ומי שהחלים לאחר שחוסן יש לו חצי שנה מהיום להשלים חיסון. מי שנמצא חיובי בבדיקה סרולוגית אנחנו לא יודעים מתי חלו ולכן מתייחסים אליהם כמחלימים ותיקים, למעט החרגת הילדים עד גיל 12".
בתחילת הדיון אישרה הוועדה את העדכון לתקנות שמוציא את ברזיל, טורקיה ובולגריה מרשימת המדינות האדומות ומביא למצב שאין מדינות שאסור לצאת אליהן מישראל.