חבר הכנסת לשעבר, ד"ר מיכאל בן ארי, מסכם את הדיון היום בכנסת בעניין זימוניו התמוהים לחקירה במשטרה בתואנות לא ברורות ותוך סחבת משפטית עליה הוא מתקומם.

את דבריו פותח ד"ר בן ארי בדברי תודה לחבר הכנסת בן גביר שיזם את הדיון ולחברת הכנסת מירב בן ארי שקיימה אותו בהגינות ודרשה תשובות ברורות מנציגי המשטרה. "הדיון הזה היה סוער כי המשטרה והפרקליטות הגיעו ללא תשובות לשאלות הנוקבות שלנו על עינוי הדין ועל כך שהפרקליטות משקרת לבית המשפט העליון כשהיא אומרת פעם אחר פעם שהסתיימה חקירתי והם מזמנים אותי שוב ושוב לחקירה כדי לתחזק את התיק", אומר בן ארי.

בן ארי דורש מהמשטרה והפרקליטות להגיש נגדו כתב אישום אם אכן יש נגדו אישומים כאלה ואחרים. "מדובר בסזון משפטי. הליך מודרני של הסזון שנועד לסתום לאנשים את הפה. אני עדיין אומר שזו אומה רצחנית, שאין איתם דו קיום ושהרב כהנא צדק. עכשיו בוא נלך לבית משפט ונראה מה הוא יגיד, מה כאן גזענות? איפה כאן הגזענות? הרי את זה אומרים המנהיגים שלהם. בואו לבית משפט כדי שאוכל לזכות את שמי הטוב".

עוד נדונה בדיון פסילתו לריה לכנסת בעוד ריצתו של עיסאווי פרג', אותו מגדיר בן ארי כתומך טרור לאחר שזה ביקש את שחרורם של רוצחי בני משפחת פוגל, הותרה. בן ארי מזכיר כי לאחר שאושרה התמודדותו הודיע היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, שבכוונתו לפתוח בחקירה פלילית נגד בן ארי, "כדי להשפיע על בית המשפט ושם היה לינץ'. הביאו כמאה ראיות שקריות שאף אחת מהן לא מחזיקה מים, עד שאסתר חיות לא מצאה במה להיתלות עד שאמרה שקראתי לערבים כלבים, ואני אומר שיבוא מישהו אחד ויראה לי איפה קראתי לערבים כלבים. אסתר חיות, נשיא העליון, שקרת במצח נחושה, אבל מי יכול נגדה?".

ממשיך חבר הכנסת לשעבר בן ארי ומגולל את נפתולי הסחבת המשפטית והחקירות שאליהן זומן במשטרה ובהן נקראו בפניו טוקבקים במשך שעות בניסיון להכתיר אותו בתואר הגזען. זאת לאחר שנלקחו ממנו טביעות אצבעות והוא צולם מכל כיוון כאחרון העבריינים.

"ביום הגשת הרשימות התקשרו לזמן אותי לעוד חקירה", אומר בן ארי המספר על ההכנה הלקויה של אנשי המשטרה שלא ידעו להשיב לשאלות הפשוטות של השופטים בבית המשפט. עוד הוא מזכיר את אזהרותיו שלו מהתקוממות ערביי לוד שנתיים קודם לפרעות ועל האופן בו קצין המשטרה לא ידע לתרגם את קריאות ההסתה של ערביי לוד שנשמעו כבר אז. "זה חלק קטן מהאבסורד. בחקירה השנייה אומר לי החוקר שלמרות שנחקרתי המשכתי, זה ממש צפון קוריאה. כאיש ציבור תפקידי להתריע כדי שאירועים ומעשי רצח לא יקראו. זה תפקידנו, להתריע", הוא אומר.

זימון נוסף לחקירה הגיע בהמשך ושוטרים הגיעו לביתו של בן ארי שהודיע כי לא ישתיקו אותו ואת אמירותיו שאין בהם דבר הנוגע לגזענות, כולל לא קביעתו ש'הרב כהנא צדק'.

את דבריו מקפיד בן ארי לחתום בדברי הפתיחה, דברי השבח לחבר הכנסת בן גביר, יוזם הדיון, ולחברת הכנסת בן ארי שניהלה את הדיון באופן נוקב ודרשה תשובות מהפרקליטות בתוך 90 יום על מספר שאלות מרכזיות על אכיפה בררנית וכיוצא באלה.