ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת אישרה לקריאה שנייה ושלישית את רפורמת הדיור להשכרה שקידמה הממשלה במסגרת חוק ההסדרים.
בעקבות שיתוף פעולה בין יו"ר הוועדה ח"כ ואליד טאהא ליו"ר סיעת יהדות התורה ח"כ יצחק פינדרוס, שונתה ההצעה המקורית שהדירה את הציבור החרדי וגם הרשויות המקומיות החרדיות ייהנו מהרפורמה.
בהצעה המקורית שהניחה הממשלה, הרפורמה נועדה לקדם ולהרחיב את הדיור להשכרה אך ורק ברשויות המקומיות החילוניות החזקות.
לפי ההצעה, יזמים המקדמים תוכניות בנייה יקבלו היתרים לאחוזי בנייה משמעותיים מעבר לתוכנית המקורית, במידה והדירות הנוספות יפנו לדיור להשכרה. לצד זאת, הציעה הרפורמה שלל הטבות מס נרחבות, עבור היזמים שיקדמו דירות להשכרה.
ההצעות המפליגות ליזמים, נועדו לעודד את שוק הדיור להשכרה המוסדי בישראל. כיום שוק השכירות מהווה 30 אחוזים מסך שוק הדיור, אך רק פחות מאחוז הינו דיור מוסדי – השכרת דירות לטווח ארוך במחיר מפוקח מחברות להשכרה.
בהעדר דיור אטרקטיבי ובמחיר הוגן להשכרה, אנשים העדיפו לקחת משכנתאות גדולות ולרכוש דירה, על אף שאין להם את ההון העצמי הדרוש, מה שהאיץ בין היתר את משבר הדיור שהוביל להתייקרות מחירים בלתי פרופורציונלית.
כאמור, הצעת החוק המקורית קידמה את הרפורמה אך ורק ברשויות חילוניות מובהקות. יו"ר סיעת יהדות התורה ח"כ יצחק פינדרוס תבע לשנות את נוסח החוק ולהכילו על כלל הרשויות המקומיות, כולל רשויות חרדיות.
לדבריו: "הצעת החוק מדירה מגזר שלם שסובל ממשבר הדיור באופן חריף יותר משאר האוכלוסייה". יו"ר הוועדה ח"כ ווליד טאהא קיבל את הדברים והתקומם גם הוא כנגד האפליה: "מה ההיגיון למנוע מרוב תושבי המדינה את ההטבות שבבסיס החוק הזה?".
ואכן, לאור שיתוף הפעולה בין ח"כ פינדרוס לטאהא שונה לבסוף החוק והרפורמה תחול על כלל הרשויות המקומיות בישראל.
יו"ר סיעת יהדות התורה ח"כ יצחק פינדרוס אמר כי "מדובר בחוק משמעותי שיוביל להגדלת היצע הדירות. היזמים ייהנו מאחוזי בנייה מוגדלים, לצד הטבות מס משמעותיות, והשוכרים ייהנו מדירות חדשות במחיר מפוקח באזורים אטרקטיביים. אני שמח שיו"ר הוועדה קיבל את עמדתי ויחד הצלחנו להוביל לשינוי הצעת החוק, כך שהיא תכלול גם את הרשויות המקומיות החרדיות".