רחבת ותערוכת דוד רקיע
רחבת ותערוכת דוד רקיעצילום: יחצ

בימים אלו נחנכת רחבה מכובדת וחדשה במרכז ירושלים ע"ש האמן הירושלמי והבינלאומי דוד רקיע, הרחבה ממוקמת בצומת הרחובות שלומציון המלכה , שלמה המלך ובן סירא .

דוד רקיע נולד בוינה בשנת 1928, עלה לארץ בגיל עשר. במלחמת השחרור לחם ונפצע בקרב , פציעתו הובילה אותו ללמודי הציור והוא החל ללמוד ציור אצל מרדכי ארדון. את לימודיו המשיך בבצלאל בירושלים, ומשם פנה ללימודים גבוהים בבוזאר שבפריז. ב1960 חזר לירושלים בה חי ויצר , רקיע הציג עבודות ציור תחריט ופיסול בתערוכות יחיד וקבוצתיות במוזיאונים מרכזיים וגלריות בישראל באירופה ובארצות הברית.

עירו ירושלים התרבות העברית והיהדות השפיעו רבות על יצירתו .ירושלים היתה מקור השראתו הרוחנית , רקיע צייר את ירושלים כעיר מלכותית, מיסטית ורוחנית. ציורי ירושלים צומחים מלמטה כלפי מעלה ובכל ציור יש זווית חדשה , מראה שונה ובכולם מצליח רקיע לתמצת את עיקר ייחודה ותכונותיה של ירושלים.

רקיע מעביר את התחושה של הנוף הירושלמי האופייני עם הרוחניות והתפילה האצורים בה . מצב זה ממחיש את מעמדה של ירושלים כעיר נצח .בציורי ירושלים של רקיע מודגשים האלמנטים הסמליים של ירושלים– כיפות , חומות, מבנים עתיקים ,שערים וקשתות וביניהם אותיות עבריות .

האותיות העבריות , הן מוטיב מרכזי נוסף ביצירותיו של רקיע .בעזרתן הוא יוצר עולם של סימבוליזם לטרלי וקוסמי, אותיות עבריות כסמלים מופשטים. כל אלו יוצרים קומפוזיציות שונות אשר מרכזן הוא ייצוגו של עולם יהודי-רוחני-מודרני.

האותיות העבריות מחברות בין העולם הגשמי לרוחני, פורחות יחד עם ארבעת היסודות – אדמה, רוח, מים ואש.

רקיע היה קרוב לעולם הקבלה אשר השפיע רבות על ציוריו, בתחילת שנות ה-2000 כשרקיע היה בשנות השבעים לחייו, הוא היה מוכן לטבילה בעולם שכולו אותיות טהורות, ללא שום דימויים מלווים. מרבית ציורים אלו הם מונוכרומיים כשהאותיות מידי פעם מצטרפות למילים .

החל מ2004 החלו ציוריו להפוך ליותר מופשטים ואקספרסיוניסטים לסדרה זו קרא רקיע "מאבק האאורה "רקיע אמר לא פעם שהוא מרגיש שהוא "יצרן של אמת " מידי יום היה מגיע לסטודיו שלו ברחוב בן שטח ומאוחר יותר ברחוב בצלאל ומצייר , כשהיה מוקף ביצירותיו היה מתמלא בכוחות, " .. כשאני קרוב ליצירותיי , אני קרוב לעצמי .." (רקיע)

רקיע חי בירושלים עם אשתו לאה עד שהלך לעולמו בשנת 2012.

יצירותיו של רקיע מוצגות דרך קבע ב " גלריה רקיע " ולרגל חנוכת הרחבה החדשה על שמו תערך בגלריה תערוכת יחיד מיצירותיו בשם " שערי רקיע" ברח' שלומציון המלכה 18 ירושלים.