מיכל הרצוג עם אחת הרצות
מיכל הרצוג עם אחת הרצותצילום: לוי דביש

לרגל חודש המודעות לסרטן השד אירחה רעיית נשיא המדינה מיכל הרצוג נציגות ממיזם ״גמאני רצה", והזניקה את הקילומטר האחרון לריצתן מבית הנשיא.

״גמאני רצה״ הוא מיזם חברתי ארצי של קבוצות ריצה וכושר המורכבות כולן מנשים שמתמודדות או מחלימות מסרטן השד. את הקבוצות מובילים מאמני ריצה וכושר בהתנדבות מלאה. המיזם כולל 50 קבוצות, 90 מאמנות ומאמנים מוסמכים שהוסמכו על ידי המכללה האקדמית בוינגייט במלגה מלאה, ומעל 1,000 רצות מנהריה ועד אילת.

במטרה להעלות את המודעות למחלה, פתחו במיזם שמטרתו "לאסוף" מכל רצי ישראל 40,075 ק"מ ולהקיף את כדור הארץ בריצה במהלך חודש אוקטובר. במהלך כל החודש אלפי רצים שיתפו את תרומת הק"מ שרצו בפוסטים שהעלו ברשתות החברתיות. בקמפיין השתתפו נשים וגברים בכל הגילאים והמגזרים, חיילים, שוטרים, תלמידי בית ספר, חברי תנועות נוער ורבים נוספים.

את עשרות הנשים שיצאו מבית הנשיא הובילה רעיית נשיא המדינה לצד נשיא המדינה יצחק הרצוג, עמרי פדהצור, מוביל המיזם וארבע נשים שהחלימו מסרטן השד וסיימו לאחרונה קורס מדריכי ריצות ארוכות במכללה האקדמית בוינגייט, שכיום משמשות כמדריכות ריצה מוסמכות ב״גמאני רצה״.

בשיחה עם הרצות פתחה מיכל את דבריה בהתרגשות רבה מהכוחות ומההתמדה שמפגינות הנשים המשתתפות במיזם. עמרי, מייסד המיזם, התרגש גם הוא ואמר: "מדובר במסע מרגש שצמח מתוך קהילת המתמודדות והמחלימות, שסחף אחריו מדינה שלמה ולא הותיר אף עין יבשה. גם לא את שלי".

"שמעתי מכן סיפורים מדהימים, בין אם של כאלו שעסקו או כאלה שלא עסקו קודם בספורט. והנה, הריצה מקלה על הטיפולים ומשפרת את התוצאות. זאת לצד האחווה הנשית הכל כך חשובה ברגעים כאלה. כמה סמלית הריצה שמסמלת את ההתמדה וההתגברות על המכשולים ומתאימה כל כך לרגעים הקשים שאתן עוברות כבר החל מהאבחון", אמרה רעיית הנשיא.

לדבריה, "בשנים האחרונות ידוע כי גילוי מוקדם של המחלה מציל חיים. אולם מה שידוע פחות הוא שריצה מסייעת להחלמה, מפחיתה תופעות לוואי מטיפולי כימותרפיה ומקטינה את הסיכון לחזרת המחלה. מיזם 'גמאני רצה', מציל חיים, כפשוטו, סוחף אחריו אלפי נשים בישראל שמתמודדות עם סרטן השד. הריצה הזאת שאתן מנהלות במיזם הנהדר הזה היא סמל נפלא בעיני, של רצינות והתמדה במרוץ החיים, בעליות, במורדות, בכל הפיתולים המפתיעים שעלולים להתגלות בדרך".

הרצוג הדגישה את חשיבות המודעות והשיתוף בנושא ואמרה: "המרוץ שלכן לחיים, מתמודדות ומחלימות, הוא מרוץ מעורר השראה. אני רוצה לשלוח מכאן חיבוק ועידוד לכל מי שכעת מתמודדת עם שגרת טיפולים כאובה, עם הפחד ועם השינויים שהמחלה מביאה איתה".

בסוף המפגש שיתפה מיכל כי גם היא מקפידה להיבדק מגיל צעיר עקב היסטוריה משפחתית שמחייבת את בנות המשפחה להישאר ערניות ואחראיות.