
עידן רייכל מופיע כבר מעל עשרים שנה, אך על ההופעות החדשות שלו הוא מעיד כי מדובר "בעשייה מוסיקלית שהיא חדשה לי ומסעירה". מה מיוחד באותן הופעות? שבניגוד להופעות הסולו או בליווי הפרויקט, הפעם רייכל הולך להופיע בליווי התזמורת הפילהרמונית הישראלית.
"כשהייתי קלידן בלהקה צבאית", הוא מספר על החיבור המפתיע, "ביקשתי כמה עצות מרמי קליינשטיין (שהוא פסנתרן אדיר) איך לשפר את הנגינה ואת יכולת העיבוד. היה לי רקע רק כנגן אקורדיון מילדות, ורקע בפסנתר ג׳אז משנות התיכון (כשלמדתי אצל רמי לוין). קליינשטיין אמר לי שאם אין לי רקע קלאסי אז כדאי ללמוד, זה יעזור גם לשיפור הנגינה וגם ליכולת העיבוד".
"אדלה, המורה האגדית מכפר סבא, שמעה אותי בשיעור הראשון ואמרה (בצדק) שפסנתרן אני כבר לא אהיה, אבל כדאי ללמוד ״שירים ללא מילים״ של מנדלסון ובאך (שתי השראות גדולות עד היום)".
"באותו הזמן, בתקופה של בית החייל בבאר שבע, נכנסתי, חצי בהתגנבות, לחזרות של הסימפונט באר שבע. שם הקשבתי למנצחים מפרקים את היצירות ועובדים בחלקים חלקים, על כל תפקיד בנפרד, התורם ליצירה כולה".
"לאחר מכן, באזור המרכז, הייתי מגיע בהתרגשות לחזרות של הפילהרמונית (אליהן הכניסה אותי ״על הדרך״ דליה מרוז היקרה), וירון גוטפריד הוא איש שהיה שם אצלי תמיד. מנצח ומעבד ענק, פסנתרן פגז, ואיש שהוא כולו השראה. שמבין הרבה ומתרגש ממוסיקה כמו ילד. תמיד".
ובסיבובים של החיים כמו בחיים, הכל בסוף מתחבר איכשהו. "לפני כמה חודשים הפילהרמונית, גוטפריד ואני, התחלנו, וצללנו למסע של חיפוש, השראה ורגש "מספר רייכל על הקונצרטים המתוכננים, "לכתוב את המוסיקה של הפרויקט שוב, בצורה חדשה שמדברת מוסיקה קלאסית אבל שנגישה גם לאוזניים בלי רקע קלאסי. כמוני".