מי שמשתמש באחד המכשירים של ענקית הטכנולוגיה "אפל" יודע בוודאי עד כמה קשה ויקר להחליף חלקים שניזוקו.
"אפל" כמעט ואינה משווקת חלקי חילוף המאפשרים למשתמש או לחנויות תיקון טלפונים עצמאיות לתקן בעצמם את המכשירים, ובדרך כלל ניתן לעשות זאת רק בחנויות הרשמיות של "אפל" עצמה בעלות גבוהה מאוד.
אלא שבעקבות הביקורות הקשות לאורך שנים על המדיניות של החברה, הודיעו כעת ראשיה כי החליטו לשנות את המדיניות ויחלו לשווק מאות חלקי חילוף שיאפשרו למשתמשים ולחנויות תיקון קטנות ועצמאיות לתקן גם את המכשירים של "אפל".
החברה עמדה בפני ביקורת קשה מאחר ולטענת משתמשים רבים היא עשתה שימוש בחלקים כמו כרטיסי זיכרון או סוללות שלא היו ניתנות לשליפה מתוך המכשיר, ואף השתמשה בדבק מיוחד שלא ניתן היה להשיג בחנויות התיקון העצמאיות.
בהודעה שפרסמה נמסר כי החברה תשווק לפחות 200 חלקי חילוף חדשים שיהיו ניתנים לרכישה בחנויות עצמאיות ויאפשרו לחנויות תיקום טלפונים או למשתמשים עצמם לתקן את המכשירים של "אפל" באופן עצמאי.
בין היתר תשווק "אפל" צגים, סוללות, מצלמות ועוד. חלקי החילוף הראשונים שיצאו לשוק יתאימו בעיקר למכשירי אייפון 12 ו-13, ובהמשך יתרחבו למכשירים נוספים כולל טאבלטים ועוד.
ההחלטה מגיעה לאחר צו עליו חתם הנשיא ביידן בחודש יולי האחרון, המורה לחברות טכנולוגיה לאפשר למשתמשים ולחנויות תיקון עצמאיות לרכוש חלקי חילוף למכשירים ולא להיות תלויים בחנויות הרשמיות של החברה בלבד.
ראשי "אפל" מצידם טענו לאורך השנים כי נקטו בעמדה שלא לשווק חלקי חילוף למכשירים של החברה "על מנת להבטיח רמת תיקון נאותה של המכשירים", לדבריהם.