היום (יום ג') צוין בכנסת היום הבינלאומי לזכויות אנשים עם מוגבלות בכנסת ישראל בהובלתם של חברי הכנסת שירלי פינטו (ימינה) ויוראי להב הרצנו (יש עתיד).

היום נפתח באירוע המרכזי בהשתתפות שר הרווחה ח"כ מאיר כהן ובפאנל ארגונים ועמותות לאנשים עם מוגבלויות בהנחיית העיתונאי אביב לביא. בהמשך התקיימו מספר דיונים בועדות שונות במקביל, בהשתתפות הארגונים והעמותות.

לאורך כל היום התקיימו תערוכות מיוחדות במשכן הכנסת שהציגו עמותת איל״ן, עמותת אלו״ט, עמותת הילמ״ה ונציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות.

ראש הממשלה נפתלי בנט: ״בעולם אידיאלי לא היינו זקוקים ליום שכזה. חברותינו השרה קארין אלהרר וחברת הכנסת שירלי פינטו מתמודדות עם מוגבלות ושתיהן מוכיחות באומץ ובנחישות עד כמה הן ראויות ומסורות לשליחותן".

שר הרווחה חה״כ מאיר כהן (יש עתיד): ״אחת המטרות שהצבתי לעצמי עם כניסתי לתפקיד היא לסיים את החוסר וודאות שקיים במשך שנים בטיפול באנשים עם מוגבלויות, ממשלת ישראל מראה את הסולידריות שלה והדאגה לאנשים עם מוגבלויות, הוספנו תקציבים גדולים והרחבנו את חוק הנכים אחרי שנים ארוכות של חוסר וודאות ומאבקים מתמשכים, כמו כן הוספנו תקציבים ופיתחנו תכניות לטיפול בבעיות הקשות בטיפול בילדים ומבוגרים אוטיסטים, אנחנו נמשיך להיות קשובים לצרכים של האנשים עם מוגבלויות ולאוכלוסיות נוספות ונעשה כל שביכולתנו לשפר את איכות חייהם".

חה״כ שירלי פינטו (ימינה): "חברים, טרימינולוגיה משנה מציאות. ולכן דווקא היום, יש לי בקשה מכל אחד מאיתנו, אנחנו חייבים להפסיק עם המילים הללו של ״הם ואנחנו״ הם האנשים עם מוגבלות. לא! לא עוד. אנחנו לא שם ואתם לא שם, אנחנו כאן כולנו, חיים ביחד במדינת ישראל. אזרחי המדינה, לנו יש חובות, וגם זכויות, כולנו אוהבים את הארץ, משלמים מיסים, משרתים אותה, אוהבים ומתאהבים, מקימים משפחה. אולי קיימת שונות, אבל אסור לנו בגלל שונות זאת להמשיך ליצור חומות סביב אנשים עם מוגבלויות ולתחום אותנו בתוכן.

''אנשים עם מוגבלויות הם לא נכי מחמד, לא ״מביאים״ אותם רק לבית הספר פעם בשנה להרצאה מעוררת השראה או להופעה מרגשת. זה טוב וחשוב, אבל המטרה האמתית היא שכולנו יחד נחיה כאן, מתוך תפיסה שנגישות היא ערך בסיסי ביותר, ההכרחי ביותר, שהחובה שלה חלה על כולם! גם על המגזר הפרטי ועל המגזר הציבורי, שבה המדינה צריכה לקחת חלק מתוך תפיסה של זכות, ולא חסד", כך פינטו.

חה״כ יוראי להב הרצנו (יש עתיד): ״לאנשים עם צרכים מיוחדים מגיע לקיים חיים מלאים כחלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית. זו השליחות שלי בכנסת וזו צריכה להיות המחויבות שלנו - כחברה וכפרטים. בהמשך ליום זה בכנסת, אמשיך לבחון דרכים לקדם את שילובם של אנשים עם צרכים מיוחדים בחינוך, בתעסוקה ובמגורים״.

ערן טמיר מנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות: "שום דבר עלינו בלעדינו זה לא סיסמה ריקה, זו תביעה חיונית לשוויון זכויות של אנשים עם מוגבלות שדורשת מאמץ והתגייסות יומיומיות מכולנו, עובדי ציבור, אנשים עם מוגבלות עצמם ובמיוחד ממקבלי ההחלטות. עלינו לשמוע אנשים עם מוגבלות באופן מלא בכל נושא כדי שהשוויון יורגש בחיי היום יום של כולנו."

יואב קריים מבית איזי שפירא: ״המצב כיום טוב יותר מאז יצאנו לדרך ב99 אך ההתקדמות איטית מידי ולעיתים אני חווים נסיגות שבאות לידי ביטוי במקרים כמו מסמך התעדוף של מכונות ההנשמה ותיקון 11 לחוק החינוך המיוחד״.

יובל וגנר מ ״נגישות ישראל״: ״מאז חקיקת חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ב-1999 התקדמנו רבות בקידום הנגישות, חצי הכוס המלאה מוכיחה את חשיבות ההנגשה, עם זאת חצי הכוס הריקה, מאוד מאתגרת ומחייבת את כולנו הכנסת משרדי הממשלה, ראשי ארגונים, מנהל עסקים להמשיך ולהנגיש את ישראל לטובת שילובם המלא בחברה של אנשים עם מוגבלות להעצמה החברתית והכלכלית של ישראל ואזרחיה עם המוגבלות״.