נתוני התחלואה עלו בימים האחרונים עם 600 מאומתים ביום, ולמעלה מ־6,000 חולים פעילים בשעה שכ־1,200 מהם מאושפזים במצב קשה.
פרופ' דרור מבורך, מנהל מחלקת קורונה בבית החולים הדסה בירושלים אמר הבוקר (חמישי) בראיון ל-103FM כי ישראל ללא ספק נמצאת בפתחו של הגל החמישי.
"אם זה יהיה גל קטנטן או גדול אנחנו עוד נראה. יש לנו היום כ־600 מאומתים כל יום, אחרי שכבר הגענו לשיא נמוך של כ־400 מאומתים, זה מייצר כ־6 חולים קשים שמתאשפזים ביום, ו־50 אחוז מהמקרים האלה הם ילדים", הסביר מבורך.
בהמשך ניסה לשרטט פרופיל של החולים ואמר שרוב החולים שמתאשפזים במחלקת הקורונה הם לא מחוסנים כלל. "מדובר בבין 70 ל־80 אחוז, אבל יש כ־20 אחוז חולים מחוסנים, כולל מחוסני בוסטר. רובם אנשים מבוגרים שמערכת החיסון שלהם היא לא כל כך טובה. גם מחוסנים יכולים להידבק ואסור לשכוח את זה".
כשנשאל האם מנת הבוסטר מתחילה לדעוך הסביר פרופ' מבורך שלא כך הדבר, ואמר שהחיסון השלישי יהיה ארוך טווח, ובכלל לא בטוח שאחריו נצטרך להתחסן כל חצי שנה.
חברי קבינט הקורונה אישרו אמש במשאל טלפוני את המלצת גורמי המקצוע במשרד הבריאות לעדכון הנחיות הכניסה לישראל מחו"ל.
על פי ההנחיות החדשות, הנוסעים הנכנסים לישראל יורשו לבצע בדיקת אנטיגן במדינה הזרה עד 24 שעות טרם ההמראה, כחלופה למצב הקיים - ביצוע בדיקת PCR עד 72 שעות טרם ההמראה לישראל. חובת ביצוע בדיקת PCR לאחר הנחיתה בנתב"ג תישאר ללא שינוי.
ההוראה החדשה תיכנס לתוקף ביום שישי. מעבר לנוחות מבחינת זמני עריכת הבדיקות, קיים יתרון נוסף - המחירים של בדיקת האנטיגן זולים משמעותית ממחירי בדיקת ה-PCR.
ממשרד הבריאות נמסר כי ההקלה נועדה לאפשר לנוסעים להיבדק באמצעי נגיש וזול יותר: "המהלך נעשה בתיאום עם משרדי התיירות והתחבורה, במאמץ משותף לאפשר את חידוש התיירות הנכנסת ולהקל על ישראלים היוצאים לחו"ל, תוך שמירה על בריאות הציבור".