מוזיאון מורשת בתי המשפט שבבית המשפט העליון בשיתוף עם גלריית המקלט, הגלריה הראשונה בשכונה חרדית שמקדמת אמנות יהודית עכשווית, קבצו יחד אמנים חרדים וחילונים אשר הביעו ביצירותיהם את פרשנותם למונח "חברותא".
תערוכת ״חברותא״ נולדה מתוך חברותא אוצרותית, עבודה משותפת של שתי אוצרות ממגזרים שונים. התערוכה מבקשת מהחברה הישראלית – להישיר מבט פנימה, להתבונן ולאחד קצוות, כי ללא חברותא מה כוחנו?
האמנים בתערוכה נגעו בנושאים המחברים בין כוחות שונים: בין אדם לאדם, בתוך חברת הלומדים, בחברה הישראלית, בין אלוקים ואדם, שלום בית ועוד. נושאים אלו מראים את עצמת החובה להתייחס אל האחר ואת הצורך העמוק בהשתייכות חברתית, קהילה.
חלק מהיצירות נוצרו בפועל בחברותות שונות לדוגמא זוגות של אמנים אשר ציירו זה את זה או בעל ואשתו המציגים יחדיו. חלקם התייחסו לחברותא בטבע דומם, בנוף אורבני, בקהילה הישראלית ואחרים בבית המדרש.
כך האמן החרדי מוטה ברים, יו"ר גלריית המקלט, יחד עם אילן ברוך, ידידים מזה 40 שנה אשר נפגשו במאה שערים ולמדו יחד בבית הספר לאמנות, יצרו את הדיוקן הכפול - יצירה המחברת בין ביתר לכפר רות.
יורם בוזגלו מצלם לימוד ב"כולל" וממזג אותו עם צילומי נוף ארץ ישראליים המדברים על תורה המחוברת למקום ואילו צביקה סלומון יוצר את דיוקנו של "החפץ חיים" כדי להאדיר את הצורך העמוק בעידן של חשיפה לשמור על חוקי הלשון כתשתית ראשונית לקיום חברותא.
האמנית סילביה צימרמן בשני פסלי הזכוכית שלה: "גשרים" המכוון לחיבור בין קהילות לצד הביטוי שניתן בפסלה "כולנו רקמה אנושית אחת". היצירה "בדרך לתיבה": זוגות זוגות, של האמן אבנר שרה וההזמנה לחברותא ביצירתה של האמנית שירלי סיגל "בא לצעוד איתי" שהוכן במיוחד עבור התערוכה חברותא.
התערוכה פתוחה מיום כ"ד כסליו (28.11) ועד י"ב טבת (16.12).
בנר שמיני של חנוכה (5.12) ייערך סיור עם האוצרות מהשעה 12:30-11:00, סיורים נוספים יערכו: ב-6.12, וב-16.12 בשעה 11:00 בהרשמה מראש בלינק או בטלפון: 0585001019.
כתובת התערוכה: בית המשפט העליון, רח' שערי משפט 1 , קריית בן גוריון, ירושלים. ההתכנסות לסיורים בקומה 1 באזור הפנורמה.