הדיון בועדת הבריאות
הדיון בועדת הבריאותצילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

וועדת הבריאות של הכנסת בראשות עידית סילמן עוסקת הבוקר (רביעי) בנושא התנהלות מוקדי החירום הרפואיים במענה לקריאות עזרה ראשונה.

ח"כ ינון אזולאי טען בדיון כי "יכול להיות שמשרד הבריאות לא מפקח מספיק. אם היה גוף חיצוני שמפעיל את אפליקציית הכוננים ולא מד"א - זה היה נראה אחרת. אנחנו מבקשים דבר אחד פשוט - שמשרד הבריאות יפקח שכל המידע עובר לאיחוד הצלה".

ח"כ עידית סילמן הציעה לאחד בין מוקדי הקריאה לעזרה ראשונה. "למה שלא יהיה מוקד אחד של הצלה בישראל שכולם יקבלו את המידע מיידי - למה צריך כל מיני הסכמים של מד"א עם איחוד הצלה במקום שמדינת ישראל תקח אחריות על מוקד חירום שיעביר את המידע לכל הכוננים שעברו פיקוח של משרד הבריאות. בסופו של דבר מי שמשלם את המחיר הם האזרחים".

ד"ר אלי יפה, סמנכ"ל מגן דוד אדום, אמר בוועדה, "בסוף צריך טלפון אחד אבל הוא צריך להיות 101. מבלבלים אותם עם כל מיני ארגונים אחרים". לדבריו, מתוך 2000 קריאות יש 40 שמתבלבלים, "מד"א מגיע תוך שמונה דקות עם ארבעה כוננים".

ח"כ משה גפני הוסיף, "הצעתי שיהיה איחוד של קווי החירום. הצעת החוק עברה בקריאה ראשונה. אבל מד"א ניהל מאבק נגד זה ואני לא מבין עד היום למה. הצעת החוק אומרת שיהיה קו מאוחד. אדם שנקלע למצוקה לא יכול מספרים של כל המוקדים. צריך מוקד אחד שיהיה המוקד של המדינה".

יוסי ברנשטיין, אביו של תינוק שאיבד את נשימתו ומענה החירום התעכב סיפר לחברי הוועדה, "הילד שלנו נפגע כתוצאה מהחוסר תקשורת של מד"א עם איחוד הצלה. המטפלת התקשרה למד"א שהילד שלנו נחנק והם הגיעו רק לאחר יותר מ-10 דקות. הקריאה לא הגיעה במלואה לאיחוד הצלה ולכן הם לא הגיעו להציל אותו למרות שזה קרה בשכונת מקור ברוך בירושלים שיש בה הרבה כונני איחוד הצלה. שאלתי כוננים של איחוד הצלה למה הם לא הגיעו - ולאחר שביררתי לא התקבלה הכתובת לכוננים בשטח של איחוד הצלה. והיה גם מתנדב של איחוד הצלה שחיפש את הכתובת בכל אורך הרחוב לאחר שלא קיבל את המיקום המדוייק ממד"א".

"התינוק שלנו חווה דום לב ועבר החאייה מלאה ופונה לשערי צדק במצב אנוש וכיום הוא עם פגיעה מוחית חמורה. אנחנו גרים בלב ירושלים ומוקפים בכוננים של הצלה והתינוק שלנו הקטן בלי נשימה ואין מי שיושיט לו סיוע? והכל בגלל אגו. למעלה משנתיים שאנחנו בסיטואציה לא פשוטה של אישפוזים ושיקום", הוסיף.