צבי רדלר, ממייסדי ארגון הנוער 'גלגל הצלה', חושב שחוק ההגנה ברשתות החברתיות שמקדמת הממשלה לא ממש מספיק כדי להגן על הילדים שלנו ברשת.

"זה צעד ראשון בכיוון וטוב שמנסים, אבל המציאות היום כל כך חמורה וחייבים לשנות את הגישה בכל הקשור לבעיות שיש ברשת. אין היום נער או נערה בארץ שלא נחשפים לשיימינג, לתכנים בעייתיים ואלימים והדברים מזעזעים. אנחנו חייבים לשנות גישה גם בחקיקה וגם ביחס שלנו לנושא", אומר רדלר בראיון לערוץ 7.

לדבריו, "אנחנו חושבים שבני הנוער הם הפיתרון. הם נחשפו לבעיות והם משנים הרגלים, מטמיעים כלים כדי לשנות את המצב. אבל גם לפייסבוק יש אחריות. זו לא רק פלטפורמה, אלא רשתות מדיה שבנו אותם אנשים גאונים ובסוף הם מעודדים בני נוער וילדים לעשות דברים מאוד פוגעניים. רק לפני כמה ימים מתה נערה בארה"ב בגלל אתגר בטיקטוק. צריך לשנות את הגישה ולדבר בשפה של בני הנוער. להנגיש להם את המצב הזה, לספק להם כלים חזקים לפיתרון ולהסביר להם אותם. יש המון מחקרים שהרשתות החברתיות גורמות לדיכאון, לירידה בביטחון העצמי".

הארגון שבו שותף רדלר עובד בדיוק בכיוון הזה. "בני הנוער בארגון שלנו מעבירים בעצמם הרצאות לבני נוער אחרים בנושא. אנחנו לא רוצים לסגור את הרשתות החברתיות, אלא מעוניינים שיהיו כלים שיעזרו לנו למתן אותן כדי שזה לא יהיה כלי שמשתמש בבני הנוער, אלא שבני הנוער ישתמשו בו".

ומה לגבי ההורים? "ההורים צריכים להבין שגם אם יש הגנה על הרשת בבית, לפעמים הילדים נתקלים בדברים בחוץ או במפגש עם חברים. אנחנו מנגישים ידע ואפשר להגיע אלינו בחיפוש קל באינטרנט. לצד הכלים שיש, חשוב לדבר עם בני הנוער והילדים כי הם הכלי הכי חזק. אין בית שלא נפגע. אחד מכל ארבעה ילדים עובר משהו פוגעני ברשתות וחייבים לטפל בכך".