דוקטור אורלי גרינפלד, מנהלת רפואית במטה ההסברה למאבק בנגיף הקורונה ורופאת משפחה במכבי שירותי בריאות אומרת בראיון לערוץ 7 כי אין שום הכוונה של מערכת הבריאות להגיע להדבקה המונית כדי לייצר חיסון עדר.
"חיסון עדר אומר תחלואה מאוד גדולה, עם חולים קשים והשפעות וסיבוכים. אנחנו לא רוצים במחלה כזו שיהיה חיסון עדר", אומרת גרינפלד.
לדבריה, "ממש לא הרמנו ידיים. אנחנו עדיין ממשיכים במלחמה במגיפה, אבל בוחרים בדרך לנהל את המאבק. יש הרבה מאוד נדבקים וכולנו רואים את זה, אבל אנחנו לא רוצים שכולם ידבקו והמטרה היא למנוע את ההתפשטות ככל האפשר".
"אנחנו רואים שמחוסנים ומחלימים נדבקים אבל הם פחות מתדרדרים למחלה קשה. אנחנו צריכים למנוע את המחלה הקשה והפיתרון לכך הוא חיסונים, כולל חיסון בוסטר ולבני 60 ומעלה אפשרנו גם חיסון רביעי. החיסונים מורידים את הסיכון להתפתחות מחלה קשה. מעבר לכך, כל אחד צריך לקחת אחריות אישית, להקפיד על מסכות, לשמור על ריחוק ולהימנע ככל הניתן מהתקהלויות. עלינו לעשות הכל כדי להקטין את הגל הזה ולעבור אותו בשלום", מוסיפה גרינפלד.
היא מציינת כי האצת ההדבקה גורמת לציבור להתחסן יותר. "אנחנו רואים שינוי משמעותי. אנשים באים להתחסן ורואים עלייה גם בכמות המתחסנים בבוסטר, גם בכמות הילדים וגם אצל המבוגרים שמעוניינים לקבל מנה רביעית. אני מקווה שיבואו עוד ועוד".
גרינפלד מציעה גם לא להקל ראש בתחלואת ילדים. "אצל הילדים ברוב המקרים המחלה קלה או בלי סימפטומים. אבל בשונה ממחלות נגיפיות אחרות, היא יכולה להשאיר סיבוכים ואפקט להרבה זמן. גם ילדים שבכלל לא יודעים שחלו, יכולים לפתח תסמונת PIMS שמביאה למחלה קשה ואפילו למוות. אנחנו רוצים למנוע את האפקט הזה".
ומה לגבי נשים בהיריון? "ראינו שהחיסון לא גורם לבעיה בהיריון או בהנקה. לעומת זאת ראינו שהמחלה עצמה באשה בהיריון יכולה לגרום למחלה קשה, אשפוזים, לידות מוקדמות ומזה אנחנו רוצים להימנע. ההמלצה לחסן נשים בהיריון מגובה בהמלצות של איגודי גניקולוגים בכל רחבי העולם וגם בארץ".