בסורוקה חוקרים את השפעת החיסון הרביעידוברות המרכז הרפואי סורוקה

המרכז הרפואי אוניברסיטאי סורוקה מוביל מחקר שבודק את יעילות החיסון הרביעי, בו נוטלים חלק כ- 1000 עובדי בתי החולים של כללית ברחבי הארץ.

המחקר התצפיתי, יכלול מדגם של כ-1,000 נבדקים, מעובדי שירותי בריאות כללית, אשר חוסנו במנה השלישית – הבוסטר הראשון, כאשר חלק מהם יקבלו את מנת החיסון הרביעית- הבוסטר השני. המשתתפים יהיו במעקב קליני ומעבדתי למשך חצי שנה. במהלך המחקר התצפיתי, משתתפי המחקר יעברו אחת לחודש בדיקות סרולוגיות מיוחדות במעבדה לווירולוגיה בסורוקה, בראשותה של פרופ' יונת שמר.

במחקר יבדקו 4 סוגי נוגדנים שונים של נגיף הקורונה ויתאפשר מעקב אחר תגובה ודעיכה של החיסון לאורך זמן. כחלק מהמחקר מתקיים שיתוף פעולה צמוד עם פרופ' תומר הרץ ופרופ' רן טאובה מהפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון אשר מרחיבים את המעקב בביצוע בדיקות נוספות של יכולת מערכת החיסון לנטרל את הואריאנטים השונים כולל פעילות בדרכי הנשימה.

המחקר אשר נעשה ביוזמת חטיבת בתי החולים של כללית, מובל על ידי פרופ' ליאור נשר מומחה במחלות זיהומיות בסורוקה, ומתבצע ונתמך על ידי רשות המחקר של סורוקה בראשותו של פרופ' ויקטור נובק.

ד"ר אורלי וויינשטיין סמנכ"ל וראש חטיבת בתי החולים בכללית התייחסה למחקר ואמרה כי "בבתי החולים של כללית נמצאים הכוחות המובילים בתחום המחקר ומחלות זיהומיות והם אשר יובילו את המחקר הנרחב הזה בנוגע לחיסון הרביעי. מחקר אשר ייתן כלים למערכת הבריאות כולה ולמקבלי החלטות נוספים, תוך מתן אפשרות להסתמך על דאטה מתוקף ומהימן".

פרופ' ליאור נשר, מומחה במחלות זיהומיות בסורוקה ומוביל את המחקר מסביר: "החוזק של המחקר הוא בגודלה של האוכלוסיה הנבדקת בקרב עובדי בתי החולים של כללית. המחקר יאפשר לקבל תשובות ראשוניות ביחס ליכולת הנטרול והתגובה של מערכת החיסון תוך מספר קצר של שבועות, ובהתאם לקבל החלטה על הצורך במתן חיסון רביעי לכלל האוכלוסיה. בהמשך, פלטפורמה זו תוכל להמשיך ולספק מידע במידה ויהיו גלים נוספים של תחלואה ווריאנטים נוספים".