ישיבת הר ברכה
ישיבת הר ברכהבאדיבות הישיבה

בכל ישיבה יש לשבת אופי מעט שונה, בכל ישיבה יש לשבת קסם משלה.

במדור הזה אנחנו מנסים כל שבוע לתת הצצה לשבת המיוחדת של ישיבה אחרת, והשבת אנחנו עם ישיבת ההסדר הר ברכה.

"את ההרגשה ששבת מגיעה מרגישים כבר מחמישי בערב" נזכר בנוסטלגיה בוגר הישיבה אביעד עזר, "כל שיעור הולך לבית חם אצל אחד האברכים, יושבים בנחת סביב השולחן ולומדים רעיון מפרשת שבוע או איזה קטע מספר אמונה".

"שישי בבוקר זה סדר חופשי, מי שרוצה עושה חזרות על הלימוד, יש שיעורים בפרשת שבוע למי שמעוניין, יש כאלה שגם משלימים קצת שעות שינה או קופצים למעיין".

גם כשאהרון ליפשיץ, תלמיד הישיבה, מספר על השבת בישיבה הוא בוחר להתחיל דווקא מיום שישי. "יום שישי זה היום הכי נחת. כל יום יש את הדברים הקבועים שבו: סדר בוקר, צהריים, שיעורים וכו', יום יחסית רודף יום. בשישי יש זמן לדברים שבמהלך השבוע קצת נדחקו. לימוד עצמי שלא מצאת לו זמן, שיעורים מיוחדים, ספר על פרשת שבוע בתור הכנה. לימוד פשוט שונה ומיוחד".

"כל הלימוד הזה מהווה הכנה מדהימה וכל כך טובה לשבת שהיא שונה משאר הימים, היא המיוחדת. כל היום מלא בהכנות לשבת מנקיון וסידור החדרים ובית המדרש, לימודים מיוחדים וגיהוצים". ואז, בשיא, מגיעה קבלת שבת.

כששבת נכנסת בית המדרש של הישיבה הופך להיות בית הכנסת המרכזי, וכל הישוב מגיע להתפלל ביחד עם הישיבה. בשביל שכולם ירגישו שזה התפילה שלהם, באופן קבוע קבלת שבת בישיבה היא קרליבך ותפילת ערבית בנוסח ספרדי.

"בישיבה מאוד מקפידים שכל עדה תקבל את המקום שלה" מספר עזר, "וזה בא לידי ביטוי לא מעט בשבת עצמה, שכל תלמיד ימשיך את מסורת בית אבא ויתפלל כמנהג אבותיו. לכן בשבת בבוקר אין מניין של הישיבה אלא כל אחד הולך להתפלל בישוב בנוסח שהוא רגיל- יש מניין תימני ומרוקאי ואשכנזי וירושלמי וכל אחד מוצא את המקום שלו".

"אחרי התפילה נשארים גם לשיעורי תורה משותפים והאווירה מאוד חזקה, יש שירים ואוכל, הרב של המניין מדבר, שואלים שאלות וכו' ומתוך כך גם יוצרים קשרים עם אנשי הישוב ומתחברים ביחד".

אחד הדברים המרכזיים בישיבת הר ברכה באופן כללי זה הלימוד בשבת. לאורך השבת מתקיימים עשרות שיעורים, וכל אחד מוצא את השיעור שמתאים לו ונכנס אליו. אם זה בליל שבת, בשבת בבוקר אחרי התפילה, בצהריי שבת או לקראת מוצ"ש בדרשה המרכזית.

בארוחות השבת תלמידי הישיבה אוכלים יחד עם תכנית השילובים (תכנית לתלמידים אחרי שיעור ה המשלבים לימודים אקדמיים עם לימוד תורה בישיבה) ועם אחד הרמים, כשבמהלך הסעודה יש דברי תורה הן של הרב והן של אחד הבחורים.

"זה גם הזמן של שיח בין שיעורים" משתף ליפשיץ, "אם ביום יום רוב השיח הוא בתוך השיעור וקשור לסוגיות שאותן לומדים, בשבת יוצא לדבר על דברים כלליים עם כל הישיבה וכלל השיעורים. במהלך הסעודה משלבים שירים רבים מכל העדות במטרה שתלמידים יכירו שירים וניגונים שונים. ישנים וחדשים כאחד".

"שיא השבת הוא דרשת שבת של ראש הישיבה הרב אליעזר מלמד לקראת צאת שבת. כל היישוב מתכנס לבית המדרש לדרשה של שעה שלמה בה הרב מדבר מענייני דיומא ודברים חשובים שונים. פשוט מדהים לראות את כל אנשי היישוב מגיעים לשמוע את הדרשה ולראות אותם מגיעים לשאר השיעורים".

"לכל אנשי היישוב ותלמידי הישיבה הלימוד בשבת כל כך משמעותי" אומר ליפשיץ, "ולאנשי היישוב הרבה פעמים זה זמן הלימוד העיקרי במהלך השבוע". "זה פשוט מופלא" מסכים גם עזר, "לראות את הבית מדרש צפוף ועמוס באנשים שבאים לשמוע שיעור תורה וללמוד".