
ח"כ אופיר אקוניס, יו"ר השדולה נגד החרם והאנטישמיות, פנה לשר המשפטים גדעון סער וליועמ"ש אביחי מנדלבליט ודרש מהם לפעול להחלת חוק החרם על חברת יונילוור.
במכתב ששיגר היום (רביעי) ח"כ אקוניס הוא כתב: "חוק החרם קובע כי חברה אשר קוראת לחרם על ישראל תהא רשאית מדינת ישראל למנוע ממנה לגשת לכל מכרז ממשלתי. בחודשים האחרונים הודיעו מנהלי חברת יונילוור שיפסיקו למכור את מוצריהם בישראל ובכך בעצם הם מחרימים את מדינת ישראל".
"בארצות הברית הגיבו בחריפות וקרוב ל-13 מדינות בארצות הברית כבר הודיעו שינתקו כל קשר עם החברה וכבר משכו את ההשקעות שלהם מחברה זו", ציין. "לצערי דווקא פה בישראל לא נעשה עד כה דבר".
לדבריו, "מלבד שמדובר באבסורד, הדבר פוגע קשות בכוח שלנו לבקש ממדינות בעולם להילחם בחברה זו בעוד אנחנו לא נוקטים כל צעד. אין כל סיבה שמדינת ישראל תמשיך לממן ולתת לחברת יונילוור להשתתף במכרזי ממשלה בצבא ובכל גוף ממשלתי. הכרזה שמדינת ישראל מחרימה את חברת יונילוור תפגע בה קשות לא רק מבחינה עסקית אלא מבחינה תדמיתית, מה שיכול לגרום לה לשקול שוב את צעדיה".
בתוך כך, חצי שנה בדיוק לאחר דרישת יוניליוור העולמית מאבי זינגר, הבעלים של בן אנד ג'ריס ישראל, שלא למכור גלידות ביהודה ושומרון, מניית החברה נמצאת בהתרסקות של 20.7% המתורגמים להפסד עצום של כ-26 מיליארד דולרים.
מדובר בהשפעה ישירה של פעילות נגד החרם מצד משרד החוץ והקהילות היהודיות בחו"ל המנהלים בימים אלו מאבק רחב היקף אל מול יוניליוור העולמית.
באמצעות שיתוף פעולה עם 33 מדינות בארה"ב שחוקקו חוקים נגד חרם על ישראל, הצליחו משרד החוץ והקהילות היהודיות לגרום לכך שמדינות רבות יפעילו את חוקי החרם כנגד יוניליוור אשר הובילו למשיכת השקעות, אחזקות וקרנות פנסיה. עד כה ניתן למצוא בין המדינות אשר הפעילו את חוקי החרם: ניו יורק, ניו ג'רזי, אלינוי, טקסס ואריזונה.
שי גליק מנכ"ל בצלמו מסר: "המאבק בחרם חייב לעמוד בראש סולם העדיפויות של ממשלת ישראל. לא יתכן שבארצות הברית מדינות רבות נלחמות בחברת יונילוור ורק מדינת ישראל יושבת בחיבוק ידיים. הגיע הזמן שחברת יונילוור תיקנס על שעברה על חוק החרם ואף מוסד משמחתי או בסיס צה"ל לא יקנו מהם שום פריט".