זאביק אבינר מנהל את עמודי הפייסבוק של כל שכונות ירושלים, מתפעל עמודים וקבוצות של צעירים ירושלמים ומרצה על טכנולוגיה, דיגיטל ומדע, והוא גם בנו של הרב שלמה אבינר.
לאולפן ערוץ 7 הוא הגיע כדי לספר על המיזם שהוא עומד מאחוריו -'בוטי'.
"בוטי זה מספר שכל אחד יכול לשמור באנשי הקשר ולשלוח לו הודעות ווטסאפ. מאחורי המספר הזה יש רובוט שמחליף עשרות תוכנות, אפליקציות ואתרים, במקום ללמוד כל אחת מהן בנפרד", מסביר אבינר.
לדבריו, "יש בבוט משהו כל כך ידידותי שאנשים שלא מסתדרים עם טכנולוגיה אוהבים אותו. הסיבה היא שכל טכנולוגיה צריך להכיר ולהבין ובוטי בא לקראתם. הוא שואל אותך מה אתה רוצה ואינך צריך לדעת כלום. לכן 'טכנופובים' מעריצים אותו".
איך הוקם המיזם? "קודם כל זה היה חלום. זה התחיל מצ'אטבוט של היכרויות ואז השלב הבא היה לעשות את זה בווטסאפ. זה התחיל בפיצ'רים קטנים".
לאט לאט הפך 'בוטי' לכלי שמשתמשים רבים לא יכולים בלעדיו. "האפליקציה כוללת אינספור אפשרויות ביניהן: תמלול הקלטות של הודעות, תרגומים, יצירת תזכורות, טיפול בקבצי PDF ואפילו שליחת פקס - לצד מערכת מידע של חיפוש מנייני תפילה, אתרים שונים ועוד".
עם זאת בניגוד לחברות טכנולוגיה אחרות, התוכן שלכם אינו בסכנה. "אנחנו לא מנטרים את התוכן, ברור שזה אפשרי, אבל אנחנו פשוט לא עושים את זה, כי זה לא אתי ולא מעניין אותנו".