
המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב פרסם ביום שישי נתונים משלושה מחקרים חדשים, ומהם עולה החשיבות הרבה של זריקת ה"בוסטר", החיסון השלישי, במניעת מחלה קשה ואשפוז.
הנתונים גם חושפים בפעם הראשונה את אחוזי הסיכון לאשפוז של מי שלא התחסנו כלל. במחקר הראשון בדקו אנשי המרכז לבקרת מחלות בארה"ב 88 אלף אשפוזים ב-10 מדינות שונות, ומצאו כי החיסון השלישי מעניק 90 אחוזי הגנה מפני מחלה קשה ואשפוז. אלו קיבלו שני חיסונים בלבד זכו ל-57 אחוזי הגנה מפני אשפוז, כחצי שנה לאחר קבלת החיסון השני. החוקרים גם בדקו 200 אלף מקרים בהם ביקרו חולי קורונה בחדרי מיון או טיפול נמרץ, ומצאו כי החיסון השלישי מעניק 82 אחוזי הגנה מכך.
אלו שקיבלו שני חיסונים בלבד, נהנו מהגנה של 38 אחוזים בלבד מפני הצורך להגיע לחדר מיון, במידה וחלפו שישה חודשים מקבלת החיסון השני. מחקר נוסף בדק את הסיכון להידבק בזן האומיקרון של נגיף הקורונה עבור אלו שקיבלו את זריקת הבוסטר. החוקרים של המרכז לבקרת מחלות מצאו כי בקרב אלו שהתחסנו שלוש פעמים נרשמו 149 מקרי הידבקות באומיקרון עבור כל 100 אלף בני אדם, בעוד בקרב אלו שהתחסנו פעמיים בלבד נרשמו 255 מקרי הידבקות לכל 100 אלף אנשים.
מחקר נוסף שפורסם בכתב העת המדעי JAMA העלה כי מחוסנים ב"בוסטר" נהנו מהגנה של 66 אחוזים מפיתוח מחלה עם תסמינים, לעומת אלו שחוסנו בשתי מנות בלבד. נתונים נוספים שעלו במחקרים של המרכז האמריקאי מצאו כי מבוגרים מעל גיל 65 שלא התחסנו כלל היו בסיכון של פי 49 להתאשפז, לעומת אלו שהתחסנו שלוש פעמים. בין הגילאים 50-64 אנשים שלא התחסנו היו בסיכון של פי 44 להתאשפז לעומת אלו שקיבלו את זריקת הבוסטר, כאשר בקבוצת הגיל 18-49 היו לא מחוסנים בסיכון מוגבר פי 12 להתאשפז לעומת אלו שקיבלו שלושה חיסונים.
בגילאי 12-17 היו לא מחוסנים בסיכון של פי 9 לאשפוז לעומת אלו שהתחסנו. "להיות חולה קשה פירושו שמבוגרים עם קורונה עשויים להזדקק לאשפוז, לטיפול נמרץ או למכונת הנשמה כדי לעזור להם לנשום, או שהם עלולים אפילו למות.
הסיכון עולה עבור אנשים בשנות ה-50 לחייהם, ולאחר מכן עולה בשנות ה-60, ה-70 וה-80. אנשים בני 85 ומעלה הם בעלי הסיכוי הגבוה ביותר לחלות בצורה קשה מאוד. התחסנו בהקדם האפשרי!", נכתב באתר המרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן.