רמי יונס
רמי יונסצילום: מסך "כאן"

בתכנית "מהצד השני" בשפה הערבית, המשודרת מידי ערב בתאגיד השידור הציבורי "כאן", יהודה ושומרון קיבלו את הכינוי "השטחים שנכבשו בשנת 67".

מגיש התכנית רמי יונס הסביר בשבוע שעבר כמה דברים על החרם של "בן אנד ג'ריס" העולמית על ישראל, ובתוך כך אמר: "בן אנד ג'ריס מעולם לא הודיעה על חרם על ישראל, אלא על הפסקה במכירת גלידות בשטחים שנכבשו בשנת 67".

את הדברים אמר בתכניתו ששודה בשבוע שעבר.

כזכור,, שמו של יונס עלה לכותרת לאחר שהחל להנחות את התכנית "מהצד השני" בתאגיד השידור כאן בשפה הערבית. בערוץ 7 פורסם כי בשנת 2018, לאחר שנהרגה מאש צה"ל רזאן א-נג'אר, פלסטינית שבעודה לבושה במדי חובשת השליכה רימון לעבר כוחות הביטחון בגבול רצועת עזה, כינה יונס את החיילים הישראלים בכינוי "נאצים".

"הנאצים הישראלים שירו ​​בפלסטינים בגטו הגדול בעולם כבר זמן מה, העבירו הילוך בכך שרצחו היום אחות באמצעות כדור בחזה", הוא כתב בחשבון הפייסבוק שלו. "כן, אחות רחמניה. נוחי על משכבך בשלום, רזאן. המוות שלך לא יהיה לשווא".

במהלך "פרעות תשפ"א" בחודש מאי, קרא יונס לצעירים ערבים להשתתף בפרעות הערבים ביהודים בערים המעורבות. הוא חזר על דבריו אלה גם לאחר שהגיש פינה בתכנית "מהצד השני" בהנחיית גיא זהר.

לאחר שפורסם בערוץ 7 כי יונס כינה את חיילי צה"ל "ישראלים נאצים" ומביע תמיכה בתנועת ה-BDS, ועדת האתיקה של התאגיד דנה בהתבטאויותיו של מנחה תכנית "מהצד השני" בערבית. אולם, הן ועדת האתיקה הפנימית של התאגיד והן ועדת האתיקה של המועצה לא קבעו כי יש להפסיק את העסקתו של המגיש שכינה את חיילי צה"ל נאצים בנימוק כי "ועדת האתיקה אינה עוסקת בהתנהלותם של העיתונאים טרם הצטרפותם לתאגיד".

"תאגיד השידור הציבורי פועל על סמך קוד אתי מגובש לרבות כללי התנהלות ברשתות החברתיות של עובדי התאגיד", נאמר בהחלטת ועדת האתיקה.

שי גליק מנכ"ל בצלמו מסר: "בחודשים האחרונים טענו בתאגיד שכל דבריו של רמי יונס הם בחשבון הטוויטר הפרטי שלו ולא בשידור. ובשידור הוא מחוייב לכללי התאגיד. והנה מתברר שגם בשידור הוא משקר קורא ליהודה ושומרון שטחים כבושים ולתושבי ירושלים פלסטינים. אין מנוס מפיטוריו והחלפתו בשדרן שמקפיד על כללי אתיקה ציבורים כראוי לשדרן בישראל ובוודאי לשדרן שממומן מכספי משלם המיסים הישראלי".

מתאגיד השידור נמסר: "התכנית מהצד השני בעברית ובערבית מביאה שיח מגוון המבטא עמדות שונות, ובכלל זה כינויים וביטויים. הקטעים והנושאים המוצגים בתוכנית מלווים תמיד בדוגמאות ועובדות והכל בכפוף לתקנון האתי".