ראש חודש אדר ב' מתקרב ואיתו ההיערכות הדרוכה של מוסדות התיכון של הציונות הדתית, ישיבות, אולפנות ותיכונים. עם סמנכ"ל החינוך של מרכז ישיבות ואולפנות בני עקיבא, הרב יונה גודמן, שוחחנו על מה שהוא מגדיר לא כהטלת מגבלות אלא כהצבת אפשרויות לבני הנוער "לעוף לשמים".
"ככל שמציבים את פורים כיעד של שמחה דווקא עכשיו, אחרי הקורונה ולנוכח מה שקורה במזרח אירופה, הדברים ייראו עוד יותר טוב", אומר הרב גודמן וקובע כי המערכת אינה בכוננות ספיגה וכבר "שנים ארוכות ורבות אין דברים קשים", גם אם "לפעמים היינו שמחים שהשמחה תהיה גדולה וטובה יותר וזו פנייה גם להורים שהרי חלק מהפורים הילדים בבית וההורים מרגישים קצת לא נעים להשית מגבלות וחלק מהילדים מרגישים ש'פורים לנו שכח את הכול' זו הדרכה ולא שיר".
"אנחנו אחרי שנתיים של קורונה והילדים סוחבים חוסר סדר, חוסר שגרה וחוסר יכולת להתמסר למטרות קבועות וזה עלול לבוא לידי ביטוי בפורים, אבל זה יכול להיות גם הפוך. אנחנו יכולים לרומם את הפורים דווקא לנוכח המתרחש באירופה, לפורים שבו זוכרים מהי שמחה אמתית ומהי אחדות ישראל".
לשאלתנו האם ניתן ונכון אולי לראות בפורים שמגיע אחרי הקורונה כתחילתו של משהו חדש, אולי מתוקן יותר, משיב הרב גודמן וקובע כי המציאות היום במוסדות התיכון של הציונות הדתית כבר מזמן אינה כזו שמצריכה סוג כזה של תיקון, כבר לא מדובר במפגן העלבות או מעמד של הכתרה חסרת טעם, אלא מדובר באירוע שבמרכזו הצגה גדולה בנושא ערכי, מבצע עזרה לחלשים ונזקקים וכיוצא באלה. "תמיד יש מה לשפר ועם זאת צריך להיות גאים בנוער".
על שאלת האלכוהול והיחס אליו אומר הרב גודמן כי אכן קיימת בעיה ולהערכתו השתייה של נוער לאורך השנה מתחילה פעמים רבות בשתייה בפורים, ולאחר שזו נראית בעיניהם כמותרת ואולי כנעימה ואפשרית הם ממשיכים איתה לשאר ימות השנה. הרב גודמן מביע הערכה רבה לישיבות שמציגות חלופות לאלכוהול ומציבים דוכני גלידה באינספור טעמים ובלבד שטיפת אלכוהול לא תיכנס בשערי המוסד, אך בנקודה זו מציע הרב גודמן להורים לתת את דעתם לאופן בו הם מתייחסים לסוגי היין שבבתיהם. אם הדבר מהווה מוקד לגאווה וחלק מהתרבות, הרי שיש לכך השלכות.