הישיבה הגבוהה בישוב בית אל בראשות הרב זלמן מלמד עוברת תהליך צמיחה מואץ: מ-40-45 תלמידים שהתחילו את שיעור א' לפני כעשור, ל-70 ואף 80 תלמידים כיום.
במקביל עוד ועוד תלמידים בוחרים להישאר שנים נוספות בישיבה כאברכים, ומשלימים לימודי סמיכה לרבנות שכונה ולרבנות עיר.
גם כולל הדיינות התרחב משמעותית, ובישיבה פועלות תוכניות שונות שחלקן הגדול צומחות מלמטה, כמו לימוד ארבע עשרה שעות בכל שישי-שבת, תוכניות חזרה ומבחנים על הגמרא, חבורות לימוד בהלכה ובאמונה ועוד.
לצד הישיבה משגשגים גם המוסדות הרבים שהיא הקימה לאורך השנים: הישיבה התיכונית "בני צבי", אולפנת "רעיה", מכינה קדם-צבאית ואתר האינטרנט "ישיבה" שנכנסים אליו מאות אלפי גולשים בחודש. רבים מבוגרי הישיבה עוסקים בחינוך, ורבים נוספים משתלבים בגרעינים תורניים ברחבי הארץ.
הצטרפו למיזם גיוס ההמונים של ישיבת בית אל
לפני כחמש שנים הישיבה חנכה בית מדרש חדש ומרווח, שהביא גם הוא לעלייה במספר התלמידים. אלא ששאר בנייני הישיבה לא גדלו – הפנימייה, חדר האוכל, בניין הכיתות, דירות האברכים. הפנימייה הפכה לצפופה יותר, חדרי הכיתות לא תמיד מכילים את כל התלמידים, והארוחות בחדר האוכל חולקו למשמרות. לאברכים רבים אין מקום בדירות של הישיבה, והם מוצאים שלל פתרונות, כשהישיבה מקפידה לתמוך בהם כלכלית.
בימים אלו יוצאת הישיבה בקמפיין מימון המונים, שמטרתו להמשיך את הרוח הגדולה של הישיבה, רוח של אהבת תורה, עין טובה, חיבור לעם ישראל ולארץ ישראל.
"יש לנו חלומות גדולים", מספר מנכ"ל קריית הישיבה יעקב הרניק. "אנחנו רוצים שהישיבה תמשיך להתפתח, ולצורך כך עלינו להרחיב את חדר האוכל, להוסיף חדרים בפנימייה ולשפץ את בניין הכיתות. מעבר לזה, ההוצאות השוטפות גדלות עם כל תלמיד: חשמל, מים, ציוד ומזון. גם מספר אנשי הצוות גדל: עשרות תלמידים נוספים משמעותם עוד ר"מים ועוד עובדי תחזוקה. תקציב הישיבה הנוכחי מתאים למקום שהיינו בו לפני כמה שנים, אבל בשביל להמשיך את הצמיחה, להגדיל תורה מתוך הדרך המיוחדת של ראש הישיבה, אנחנו צריכים עוד אמצעים, ואנו מזמינים את הציבור לקחת חלק בתורה הגדולה הזו".