נתן שרנסקי, אסיר ציון וסגן ראש הממשלה לשעבר, משוכנע שישראל טעתה כאשר ניסתה להישאר נייטרלית ביחס לצדדים במלחמה באוקראינה.
"יש לנו כמובן אינטרסים מול רוסיה ומול אוקראינה, אבל צריך היה לומר מהיום הראשון שההתקפה הרוסית והפגיעה נטולת ההצדקה באוכלוסייה האזרחית אינן מתקבלות על הדעת", אמר שרנסקי בראיון לעיתון 'ישראל היום'.
לדבריו, לא רק השיקול המוסרי צריך היה להוביל לאימוץ של גישה חדה יותר,אלא גם החישוב המדיני תומך בה: אוקראינה עתידה לשחק תפקיד חשוב במאזן הכוחות העולמי, ועדיף היה לישראל שהיא תזכור לנו את העמידה לימינה ואת הסיוע שהגשנו לה בעת צרה. "איך יכול להיות שהאוקראינים מתחננים שנעביר להם בית חולים שדה, ישראל מפזרת הבטחות במשך שבוע שלם, ובסוף שר האוצר טוען שאין לו מימון?", תמה שרנסקי.
הוא נזכר כיצד פעל כשר בממשלת נתניהו הראשונה לסיכול האספקה של ציוד לתעשיית הגרעין של איראן מתוצרת רוסיה ואוקראינה. "רוסיה סירבה אז להקשיב לשכנוע הישראלי, ואילו באוקראינה הצלחנו לשכנע את הנשיא דאז, קוצ'מה, לא לקיים את ההתחייבות לאיראנים ולא למכור להם טורבינות לתחנת כוח גרעינית".
שרנסקי מאשים את האמריקנים, ובראש ובראשונה את הממשל של אובאמה, בכך שפוטין למד לסחוט את העולם, ואת ישראל בפרט. "בגלל החולשה של אובאמה ושל המערב, רוסיה קיבלה לידיה את המפתחות של סוריה, והאיראנים זכו במיליארדי דולרים. החולשה הבסיסית של המערב גלויה לעין כל: הוא מפחד להתעמת עם פוטין.
לאחרונה הוא אף העלה את רף ההימורים והחל לאיים במרומז בנשק גרעיני, ומה היתה תגובת המערב? דווקא ביטול הניסוי השנתי של הטיל הבין־יבשתי שיכול לשאת ראש קרב גרעיני. בעיני המערב, זה צעד שנועד למנוע את העלאת המתיחות. בעיני פוטין, זה סימן של חולשה. למדתי בכלא הסובייטי מי משתלט על תא. לא החזק ביותר, אלא מי שמוכן בכל רגע להכות באחר, ואפילו להרוג אותו. פוטין הוא בדיוק כזה, והמערב, במקום להרתיע - נרתע".