בולגריה מצטרפת לפורטוגל, ספרד ואיטליה שכבר עתה מאושרות ועתידות לייבא לישראל מיליוני ביצים כתוספת על הביצים המקומיות.
לנוכח אירוע החירום המתמשך באוקראינה, שביתת נהגי המשאיות בספרד ועל מנת למנוע מחסור בביצים בחג הפסח, משרד החקלאות ופיתוח הכפר מתגבר את מקורות הייבוא האפשריים לייבוא ביצים לישראל, ואישר גם את פתיחת ייבוא הביצים מבולגריה (מבחינת תנאים וטרינריים), שסומנה על ידי היבואנים כיעד עבור קשרי המסחר בענף.
המשרד ממשיך להיות בקשר מתמיד עם היבואנים ובוחן את השוק המקומי ובה בעת, את פתיחת ייבוא הביצים ממדינות נוספות, ביניהן הודו. יצוין כי פולין, שסומנה גם היא כיעד רלוונטי, כבר אושרה לייבוא ביצים לתעשייה, וכעת נבחנת התאמתה לייבוא ביצים לצריכה ביתית.
חג הפסח הולך ומתקרב, ולקראת החג חלה עלייה של כ-10% מצריכת הביצים הישראלית. בהתאם לכך, משרד החקלאות נערך מבעוד מועד ופעל כדי לתגבר את כמות הביצים המוצעת בשוק. בתוך כך, בהתאם לשיח עם היבואנים, משרד החקלאות אישר את ייבוא הביצים מבולגריה, שסומנה כיעד עבור קשרי המסחר בענף.
כך הוסיף משרד החקלאות את בולגריה לרשימת המדינות המאושרות לייבוא ביצים לישראל, לצד פורטוגל, ספרד, איטליה ואוקראינה שכבר עתה מאושרות ועתידות לייבא לישראל מיליוני ביצים כתוספת על הביצים המקומיות. על פי הערכות גורמי המקצוע, עם גמר התהליכים מול הבולגרים, כבר במהלך שבוע הבא יוכלו כבר יבואנים לייבא ביצים גם מבולגריה, ולתת מענה לצריכה הישראלית.
במשרד החקלאות מציינים כי אוקראינה אושרה לייבוא ביצים רק לפני כשנתיים, בעוד שייבוא ביצים לקראת פסח מתקיים מזה שנים רבות לנוכח העלייה בביקוש. מכאן ניתן לתת מענה לצריכה המקומית באמצעות ייבוא ממדינות מאושרות ומיעדים נוספים שיאושרו.
מתחילת השנה ועד כה ייבאו לישראל כ-50 מיליון ביצים, והמשרד פתח זה מכבר מכסות לעוד 70 מיליון ביצים נוספות. ככל שיידרש, המשרד יפתח מכסות נוספות. מנתוני משרד החקלאות ופיתוח הכפר עולה כי הישראלי צורך מדי שנה בממוצע כ- 240 ביצים, ובחודש כ-20 ביצים בממוצע. לעומת זאת, לקראת חג הפסח, עולה צריכתו בכ-10%, לכ-22 ביצים בחודש.
נוסף על כך, ועל מנת למנוע מצב של מחסור בביצים לקראת החג, בחודשים האחרונים, משרד החקלאות פתח מכסות ביצים פטורות ממכס, וכן הקל על יבואני הביצים. בתוך כך, פנה המשרד לשותפויות הסחר בעולם לאישור תחנות מיון נוספות, הוציא צוותי ביקורת בנוהל מזורז על מנת לבחון את האפשרות לייבוא ביצים ממדינות נוספות, ויחד עם משרד הבריאות, משרד החקלאות האריך את משך חיי המדף של הביצים לשיווק כדי לאפשר יבוא ממדינות מרוחקות יותר.
כל אלו הוכיחו את יעילותם בחודשים האחרונים, על אף שפעת העופות שאירעה לאחרונה שפגעה בכ-10% מכושר הייצור של הביצים בישראל, ועל אף מצב החירום באוקראינה והשביתה בספרד.