בחיל האוויר מסכמים את השנים בהם פיקד האלוף עמיקם נורקין על החיל, לקראת חילופי המפקדים בשבוע הבא וכניסת המפקד החדש, תומר בר, לתפקידו.
המטרות העיקריות, לדברי גורמים בחיל, קשורות כולן במישרין או בעקיפין לאיראן. ביניהן היו מלחמה עיקשת נגד התבססות איראן בסוריה וברחבי המזרח התיכון והעלאת המוכנות של החיל לתקיפה אפשרית של מתקני הגרעין באיראן במידת הצורך.
בחיל האוויר מוטרדים מההתבססות האיראנית בגבולות ישראל, לא רק בשל האיום הצבאי אלא גם בעקבות העובדה שהטכנולוגיה האיראנית שונה מזו שמוכרת לצבא והדבר מטריד מאוד את הדרגים הבכירים.
בשנים האחרונות התמודד החיל עם אתגר נוסף: פעילות מול צבאות ידידותיים הפועלים באזורים הסמוכים לגבול ישראל כשהמרכזי בהם היא צבא רוסיה.
כחלק מהעלאת המוכנות וההערכות לעתיד, בחיל האוויר יצאו לתהליכי התייעלות, והצטיידות במטוסי קרב מסוג דור 4 ודור 5. לגברי גורמים בחיל האווירהשינויים נועדו להבטיח את עליונותו האווירית של חיל האוויר באזור לשנים הקרובות וכי עד שנת 2035 בחיל האוויר יהיו 3 טייסות F35 "אדיר" מבצעיות עם כ- 50 מטוסי קרב מהדור החמישי שאמורים להגיע עד לסוף שנת 2022.
הגורמים מעריכים גם כי "לאחר החתימה על הסכמי אברהם עם האמירויות, בחריין ומרוקו, והתכנסות של מדינות מתונות באזור נגד איראן כדוגמת מצרים וירדן, נוצרה הזדמנות ליצירת קואליציה משותפת בינלאומית".
"יצירת עומק האסטרטגי, תאפשר לחיל האוויר להתמודד עם איומים הרחק מהגבול ולקבל מידע מודיעיני מקדים ממדינות שותפות. לא רחוק היום שישראל תחתום על ברית של הגנה אזורית במתכונת דומה לברית נאט"ו שקיימת באירופה עם מדינות באזור", אמרו הגורמים.