
המחירים ממשיכים לעלות: במציאות של עלייה תלולה במחירים של מוצרי צריכה רבים ורגע לפני חג הפסח, קפיצה נוספת במחירים עתידה להגיע אל מחוזותינו, והפעם במחירי החלב בפיקוח, שעלולים להתייקר ב־6.5 אחוזים.
שר החקלאות עורר פורר אמר כי "הקוטג' היום בפיקוח של הציבור ואת רואה שהפיקוח של הציבור עובד והוא הוביל לכך שלא מעלים את המחירים. היה מאבק ועובדה שתנובה לא מעלה את המחיר ב־9 אחוזים כמו שדרשה מחלבת טרה".
"לגבי ה־6.5 אחוזים, מדובר בהמלצה של ועדת המחירים", הדגיש והוסיף: "שר האוצר אביגדור ליברמן ואני נדון בנושא הזה, אנחנו נבדוק על מה מבוססת ההמלצה הזו. כשנכנסתי למשרד ביקשו ממני לחתום על העלאת מחירי הביצה בהיקף דומה של כשישה אחוזים ואני לא חתמתי. הוגשה נגדי בג"ץ, אני לא מזדרז לחתום על העלאת מחירים. אני חושב שבתוך האירוע הזה יש הרבה רכיבים שצריכים להכניס אותם הרבה יותר לתוך התחשיבים. כמו רכיב ההתייעלות, כמו הרכיב שהענף הזה בלי תחרות בכלל, הוא יקר בעשרות אחוזים, כ־80 אחוז יותר יקר ממדינות ה־OECD, לא סביר בעליל. אני חושב שיש פה המון צעדים שצריך לעשות בדרך לפני שהולכים לכיס של הצרכן".
השר פורר סיפר כי את השבועות הקרובים הוא הולך להקדיש לדיונים סביב המלצתם של ועדת המחירים. "אחר כך נקבל החלטה שר האוצר ואני והיא יכולה להיות שלא נחתום בכלל על הדבר הזה. אני גם מתכנן לקרוא גם לרפתנים, גם למועצת החלב וגם למחלבות לבוא לשולחן כדי לראות איך מונעים את העלייה הזו על כיסו של הצרכן, כולם יצטרכו לתת חלק. גם המחלבות שנהנות משוק סגור, זה שוק שרק הם שם ואין להם תחרות ואין להם מתחרים. גם הרפתנים שחיים במסגרת סגורה וברורה שבאירוע הזה כולם יצטרכו להבין שכולם נותנים כתף", הסביר.
עוד ציין כי "זה נכון שלא דין עלייה של אחוז כדין של עלייה של 6 אחוזים. היעד שלי הוא שלא תהיה עליית מחירים בתקופה הזו. בסוף אני צריך לקבל החלטה והיא צריכה להיות מבוססת על נתונים. אני נוטה שלא לאשר את העלייה הזו, אני חושב שהיא מופרזת ושזה לא נכון עליית מחירים כל כך חדה בתחום משק החלב, בוודאי שמדובר על מוצר מפוקח. נוצר פה מצב אבסורדי, המוצרים המפוקחים הופכים להיות היקרים ביותר כשאנחנו צריכים להיות בדיוק ברמה אחרת. אם זה המצב יכול להיות שאנחנו צריכים לעבור למנגנון בו השוק קובע את המחיר, גם את זה אנחנו נבדוק".