מתנדבת בת 20 ששהתה בבית החולים שערי צדק מטעם משפחת מטופל - ניתקה תינוק בן חודשיים מצינור הזנה. לאחר גילוי המקרה הזמינו האחיות משטרה והאישה נלקחה לבירור בתחנה.
לאחר שהאחיות במחלקה הבחינו בכך ופעלו לחבר את צינור ההזנה, הועבר דיווח על כך למשטרה שהגיעה לבית החולים ועצרה את החשודה לחקירה.
בשערי צדק הדגישו כי לא מדובר במתנדבת מטעם בית החולים אלא במתנדבת מארגון חיצוני שמסייע למשפחות המאושפזים. צינור ההזנה נותק ולא מכשיר ההנשמה. לא נשקפת לתינוק סכנת חיים.
התינוק נמצא כל העת תחת השגחה של הצוות הסיעודי והרפואי, ונוכח החשדות ואי בהירות המקרה זה הועבר גם לטיפול המשטרה שכאמור חקרה את המתנדבת בתחנה.
בהודעת המשטרה נכתב: ''משטרת ישראל עצרה בסוף השבוע חשודה, תושבת הצפון בשנות ה-20 לחייה המתנדבת בעמותה במסגרתה השגיחה על פעוט כבן חודשיים בבית חולים בירושלים, זאת בחשד שניתקה במכוון צינורות הזנה המחוברים לגופו.
''לאחר שהאחיות במחלקה הבחינו בכך ופעלו להסדיר את המצב, הועבר דיווח על כך למשטרה שהגיעה לביה"ח ועצרה את החשודה לחקירה. חקירת המשטרה נמשכת'', לשון ההודעה.
הרב אריאל וידר ראש אגף ''קדושת החיים'' במכון פוע"ה, אמר בעקבות המקרה: "רבני 'קדושת החיים' שמכירים מקרוב את המקצועיות והיסודיות של הצוותים הרפואיים במרכז הרפואי שערי צדק, מחזקים את ידי הרופאים והאחיות שמנעו נזק גדול יותר ולא מטייחים את האירוע החמור.
''גם במצבים המורכבים והקשים ביותר עלינו לפעול בדרך מאוזנת, ישנם בהחלט מצבים שמותר להימנע מפעולות מאריכות חיים אך אי מתן הזנה מלאכותית ובוודאי שניתוק הזנה שכזו מהווה לעיתים נטילת חיים באופן אקטיבי שאין לה מקום לפי ההלכה''.
הרב וידר פונה לציבור הרחב ומבקש: "אנא שימו לב למשפחות שמתמודדות עם האתגרים הללו, אין סיבה שהמשפחות יהיו לבד. החיבוק והתמיכה שלכם יתנו להן את הכח לא לעשות דברים שהן עלולןת להתחרט עליהם".