ראש ממשלת פקיסטן, אמיראן חאן, הודח בסוף השבוע האחרון מתפקידו, בהצבעת אי אמון שהתקיימה בפרלמנט הפקיסטני.
ההצבעה התקיימה לאחר התערבות של בית המשפט העליון, שאילץ את חאן ונאמניו לכנס אסיפת פרלמנט.
בשבועות האחרונים נטשו שתיים ממפלגות הקואליציה של חאן את הברית שכרתו עמו, והחליטו להצטרף לאופוזיציה.
חאן איבד את הרוב בפרלמנט, וכשביקשה האופוזיציה המורחבת לקיים הצעה על הצעת אי אמון שהוגשה נגד הממשלה, החליט יו”ר הפרלמנט, מנאמניו של חאן, לבטל את כל אספות הפרלמנט עד להודעה החדשה, ובכך לאפשר את המשך כהונתו של חאן בתפקיד.
האופוזיציה עתרה לבית המשפט העליון של פקיסטן, שכמובן הבהיר ליו”ר הפרלמנט כי הוא מחויב לחוקה ואינו יכול להנציח כך את שלטונו של חאן, ואכן בכינוס הראשון של הפרלמנט הופלה ממשלתו של חאן.
עם הדחתו נשא חאן נאום בו טען כי הוא הודח בקנוניה פוליטית שמקורה בארה”ב. לדבריו, מדובר בעונש שמענישה אותו ארה”ב, על כך שנפגש עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, יומיים לאחר שהלה פלש לאוקראינה.
לדברי חאן, גורמים בפקיסטן בגדו בארצם וחברו לארה”ב כדי לבצע הפיכה שלטונית בפקיסטן, ובכך להשליט את הממשל האמריקאי על פקיסטן.
באותו נאום קרא חאן לתומכיו לצאת לרחובות ולהפגין בכל כוחם נגד ההפיכה השלטונית הבלתי חוקית, לה חברו גם הצבא, המשטרה, האופוזיציה ובית המשפט העליון.
מחשש למהומות אלימות, פרסה משטרת פקיסטן כוחות אדירים בבירה איסלמבאד, כולל צלפים שהתמקמו על גגות הבניינים באזורים האסטרטגיים, במטרה לדכא כל נסיון התפרצות לפרלמנט או השתלטות אלימה של תומכי חאן על מוסדות הממשלה.
לאחר הדחתו של חאן, נדרשת האופוזיציה להעמיד מועמד משלה, שיזכה לרוב קולות של חברי הפרלמנט. לעת עתה השם המוביל לתפקיד הוא שהבז שריף, אחיו של ראש הממשלה לשעבר נוואז שריף, שכיהן בתפקיד שלוש פעמים, ולבסוף הורשע בעבירות של שוחד ושחיתות ונאסר עליו לכהן שוב בתפקיד.
שריף נתפס כמזוהה עם אחיו שנחשב פופולארי בקרב קהלים רבים במדינה, אבל ספק אם יצליח להקים ממשלה בהרבה הנוכחי של הפרלמנט. במידה ולא יצליחו הוא או מועמד אחר לעשות זאת, יוכרזו בחירות מוקדמות בפקיסטן.