פוריות
פוריותistock

נתונים מעניינים עולים מסקר שערכה לאחרונה חברת "מדגם", על מודעות ותפיסות בנושא שימור פוריות בקרב כלל האוכלוסייה בישראל.

מנתוני הסקר עולה, כי שיעור המודעות והתמיכה בשימור פוריות בקרב הנשים בישראל גבוה במיוחד, אך יורד בהתאמה ככל והמשקל הדתי עולה.

כך, לעומת 94% תמיכה בקרב הנשים החילוניות ו-91% בקרב הנשים המסורתיות, הרי שבקרב הנשים החרדיות רק 61% תמכו בתהליך.

כך גם מבין הסיבות להתנגדות לתהליך, הנתון הגבוה ביותר (18%) מבין המתנגדות, שהן כמות קטנה מאוד בפני עצמן, היה הצורך לבדוק את ההיבט הדתי.

לעומת זאת אמרו יועצי פוריות חרדיים לאתר החרדי "בחדרי חרדים" בעקבות פרסום ממצאי הסקר, כי על פי פסיקת הרבנים הם מעודדים במקרי הצורך דווקא כניסה להליך של שימור פוריות.

"אנחנו במכון מעודדים לעשות שימור פוריות על פי פסיקתם של מרנן ורבנן פוסקי ההלכה, מאחר ומקרים קשים שמגיעים לטיפול של צוות המכון יכולים היו להימנע אם המטופלת הייתה נכנסת להליך של שימור פוריות בחלק המוקדם יותר של החיים. בחירה בשימור פוריות יכולה לחסוך ולמנוע שאלות הלכתיות חמורות ומורכבות בעתיד" אמר הרב איתי יוסף כהן, העומד בראש מכון "דורות", המרכז לפוריות רפואה והלכה על פי פסקיו של הרב עובדיה יוסף זצ"ל.

הרב שלמה טאוב, יו"ר ארגון "לגדל", אמר כי "למרות הקושי הפיזי, הנפשי והכלכלי, שהינו משמעותי ללא ספק, זה עדיף על האלטרנטיבות. אנחנו בארגון נתקלים במקרים רבים של נשים בגיל מתקדם שמצטערות על העבר ומבכות למה לא עשינו את זה".

כמו כן ניתן לראות בתוצאות הסקר כי השיקול הכלכלי מהווה שיקול בגישה להליך ולקשיי המימון יש השפעה על קבלת ההחלטה.

כך, קרוב ל-70% מהנשים טוענות שקופות החולים צריכות להשתתף במימון מלא או חלקי של התהליך וקרוב למחציתן סבורות כי התשלום צריך להיכלל כחלק מהאופציות המוצעות על ידי חברות הביטוח. 34% אף סבורות כי על המדינה להשתתף באופן מלא או חלקי בעלות ההליך.