פרשן חדשות 12 עמית סגל מותח ביקורת הבוקר (שישי) על רפורמת הבגרויות של שרת החינוך יפעת שאשא ביטון, במסגרתה יבוטלו בחינות הבגרות בספרות, היסטוריה, תנ"ך ואזרחות. את בחינות הבגרות שיבוטלו תחליף עבודה מסכמת רב-תחומית שתוערך על ידי בוחן חיצוני.
סגל כתב בעיתון ידיעות אחרונות כי "בעיני בוגרי התיכונים בישראל, דוד מלך ישראל חי וקיים. לא רק בגלל השיר העממי, באמת: ספר שמואל ב' נגוז כבר לפני עשור מתכנית הלימודים לבגרות, בעקבותיו גם מלכים א'. בשנות השישים נבחנו תלמידי י"ב בבגרות על קרוב ל-400 פרקים, כמעט מחצית התנ"ך. נכדיהם נבחנים היום על שישים ואחד פרקים בלבד, אף שספר הספרים לא קוצץ.
"כאיוב בשעתו, השבוע הונחתה על מקצוע התנ"ך מכה נוספת. רפורמת הבגרויות של שרת החינוך, יפעת שאשא-ביטון, מבטלת את בחינת הבגרות בתנ"ך, וממירה אותה בעבודה מסכמת שתוכן בקבוצות קטנות. אם להשתמש בביטוי תנ"כי: מה העבודה הזאת לכם? הרי גם מי שסיים את חוק לימודיו במילניום שעבר יודע שהלימוד האפקטיבי היחיד - בוודאי של טקסטים עתיקים בעברית לא קלה - הוא שינון ובחינה. שאשא-ביטון לימדה בתיכון תנ"ך וספרות ועל בסיס ניסיונה היא משוכנעת שזו הדרך הנכונה למאה ה-21. החשש הוא שהחוויה תבוא על חשבון התוכן.
"גזירות דומות פקדו השבוע גם את לימודי הספרות, האזרחות וההיסטוריה. עגנון, המהפכה הצרפתית ומגילת העצמאות, כל אלה יידחסו יחד עם ספר הספרים יחד אל הסד של "עבודה בינתחומית" ב"למידה משמעותית" תוך הפגנת "אוריינות דיגיטלית", וימותגו מחדש כ'תחומי דעת'".
סגל הוסיף כי "על כל התחומים האלה כואב הלב, אבל במיוחד על התנ"ך: משש שעות שבועיות בראשית המדינה נותרו לתלמידי היסודי בחינוך הכללי שתיים בלבד. הרפורמה החיונית באמת היא הרחבת הלימודים , ולא לגזול גם את כבשת הרש. אם לא תחול תפנית, תלמידי שנת 2023 ואילך לא יבינו מה חמש המילים האחרונות במשפט הקודם באו לבטא".