מזכיר המדינה לשעבר מייק פומפאו ושגריר ארה"ב בישראל לשעבר דיוויד פרידמן ביקרו היום (שלישי) בעיר האבות חברון.
הבכירים הגיעו לחברון במסגרת מיזם "דרך התנ"ך" אותו יזם ומוביל הדובר הבינלאומי של חברון, ישי פליישר. יעד המיזם הוא לשנות את שמה של הדרך ההיסטורית המחברת את רוב אתרי התנ"ך – מבאר שבע בדרום ועד נוף הגליל בצפון – מהשם הסתמי "ציר 60", ל"דרך התנ"ך", אשר תזכה למיתוג ייחודי ושפע אטרקציות תיירותיות ונופיות, ותהווה מנוף תיירותי, תודעתי והסברתי חשוב ומרכזי.
שני האורחים האמריקנים התגייסו למשימה ומופיעים בסרט שיופק על ידי רשת הטלוויזיה TBN האמריקנית, יופץ בעולם ויספר את סיפור התנ"ך על רקע הנופים והאתרים המקוריים שבהם נוצר והתרחש.
פרידמן ופומפאו הדגישו את החשיבות ההיסטורית והתנ"כית של חברון, ואת מקומה המרכזי בחייו, מורשתו ומפעלו של אברהם אבינו. הביקור בחברון כלל את תל חברון הקדומה, מוזיאון חברון ומרכז המבקרים "לגעת בנצח" בבית הדסה וכמובן את מערת המכפלה.
בפגישה עם ראשי היישוב היהודי בחברון השתתפו הרב הלל הורוביץ ראש מנהלת חברון, אורי קרזן מנכ"ל חברון, נעם ארנון דובר היישוב היהודי בחברון וכמובן ישי פליישר, שיזם ומוביל את המהלך.
האורחים הביעו את תמיכתם ואהדתם החד משמעית במפעל חידוש ההתיישבות היהודית בחברון. לדבריהם, "חברון היא מקום השורשים ההיסטוריים העמוקים ביותר של העם היהודי, זה מקומו של אברהם אבינו שרוב העולם צועד כיום בעקבותיו, והמקום בו הקהילה היהודית הושמדה בפוגרום אכזרי. אין מקום צודק יותר ונכון יותר לחידוש ההתיישבות היהודית, חיזוקה, ביסוסה, בנייתה וצמיחתה".
הם ציינו כי "מורשת אברהם ממשיכה להוביל כיום את האנושות הנאורה בעולם, והסכמי השלום בין ישראל למדינות ערביות נקראו 'הסכמי אברהם' - כי אברהם מסמל ומייצג את החסד והשלום בין כל שוחרי השלום בעולם".
נעם ארנון, דובר היישוב, סיפר כי במסגרת עבודת הדוקטורט שכתב על מערת המכפלה התגלתה עובדה רבת משמעות – יהודים ונוצרים התפללו יחד במערת המכפלה בתקופת התלמוד. רק אחרי הכיבוש המוסלמי נאסרה הכניסה למערה על יהודים ונוצרים, וכיום, אחרי שחרור חברון, מערת המכפלה נפתחה שוב לבני כל הדתות.
הרב הלל הורוביץ נשא במערת המכפלה ברכה ותפילה להצלחתם של האורחים ולחזרתם לתפקידים בכירים שבהם יוכלו להשפיע על המדיניות האמריקנית, הישראלית והבינלאומית.
מנכ"ל הישוב, אורי קרזן, הזמין את האורחים לטקס חנוכת שכונת "חזקיהו - נחלת חב"ד" שבנייתה כבר החלה, והביע תקווה שתגיע לסיומה בעתיד הקרוב.