הפינוי בגבעת גאולת ציון
הפינוי בגבעת גאולת ציוןצילום: באדיבות המצלם

חמישה חודשים לאחר שבתיהם נהרסו, שתי משפחות המתגוררות בגבעת גאולת ציון בבנימין קיבלו מכתב התראה אחרונה לפני תביעה אזרחית שתגיש כנגדם המדינה, , מבלי שעודכנו על פתיחת הליך כלשהו בעניינם.

בהתראה שמסרו פקחי המנהל האזרחי לידי המשפחות, נדרשים התושבים לשלם במיידי על כל עלויות ההרס וכן את עלויות האבטחה הנלוות שעשויות להגיע למאות אלפי שקלים.

במכתב ההתראה שנכתב לפני כשישה שבועות, נאמר כי יש לפנות "להסדרת החוב" בתוך שלושים יום, בטרם תפתח המדינה בהליכי התביעה, אך בפועל, המסמך נתלה רק השבוע על בתי התושבים ומונע מהם להתגונן מפניו בלוח זמנים זה.

אחת המשפחות שהתגוררה עד לפני כשנתיים בגבעת קומי אורי ביצהר וחוותה אז שתי פינויים והריסות, קיבלה באופן תמוה עוד יותר גם דרישה מיידית לשאת אף בהוצאות שני הפינויים שהתרחשו לפני למעלה מארבע שנים.

מדובר בהליך חריג שלא נעשה בו שימוש נגד תושבי הגבעות במשך שנים רבות, ולדברי המשפחות עתיד להיכנס כעת באופן קבוע לארסנל הכלים של המנהל האזרחי - כחלק מפעילות "צוות שוסטר" והתקנים החדשים במנהל האזרחי שגייסה הממשלה.

צילום: ללא קרדיט
צילום: ללא קרדיט

"אנו חווים כעת על בשרנו רמה חדשה של התנכלות מצד הממשלה", אמרו בגאולת ציון. ''מדובר בהליך דורסני שרקם "צוות שוסטר" שהקים שר הביטחון גנץ שתפקידו להיאבק בהתיישבות היהודית".

לדבריהם, "הקנסות והתביעות שקיבלנו כעת, הם רק יריית הפתיחה והפרחת בלון הניסוי במסגרת הנוהל החדש שעתיד להיות מופעל כנגד ההתיישבות כולה".

"ההליך הזה הינו המשך ישיר של מדיניות הממשלה - בה מאפשרים לערבים לבנות כאוות נפשם ולהשתלט על שטחי יו"ש, ואילו בהתיישבות היהודית נלחמים מלחמת חורמה".

"במסגרת המדיניות ההזויה כבר הודיעו בממשלה לפני מספר חודשים על הקצאת עשרות תקנים נוספים במנהל האזרחי, שיופנו למאבק בהתיישבות. כעת אנו רואים את פירות העבודה המאומצת של אותם התקנים", הוסיפו.

נזכיר כי לפני כחמישה חודשים פשטו מאות שוטרים על גבעות גאולת ציון ורמת מגרון שבבנימין, והרסו את בתיהן של ארבע משפחות ושני מבנים ששימשו כבתי כנסת.