על פרשת סיימון לבייב ועל המיזם שהקימה לנשים סביב סוגיית הטהרה ובכלל על החיים במשפחת לבייב מספרת רותי לבייב.

"להיוולד עם השם לבייב זה כמו להיוולד עם כל שם, אלא שבשלב מסוים חובת ההוכחה היא יותר עליי. זו בעיקר זכות גדולה להיות עם השם הזה, עם כל הפעילות והפילנתרופיה והעשייה. אני מאוד מאוד גאה".

על פרשת סיימון לבייב, מי שהצמיד לעצמו את השם לבייב וביצע שורת מעשי רמייה והונאה אומרת רותי כי להערכתה העובדה שבמשפחה תשעה אחים סייעה לו להתגנב אל המשפחה. "הוא ידע שזה שם שיפתח לו דלתות בעולם העסקי וייתן לו הרבה כבוד ויוקרה". על הסרט של נטפליקס על סיימון, סרט בו הופיע גם תצלום של אביה, היא מספרת כי המשפחה כועסת על השימוש בתמונות שנלקחו מהרשת.

יחד עם ברכה שילת הקימה רותי לבייב את ארגון 'שעשני אישה' על מנת ללמד כל אישה על זוגיות נשיות ומיניות באור היהדות. "מצאנו במחקרים שהרבה נשים מדליקות נרות שבת, מפרישות חלה, אבל דווקא פחות שומרות על טהרת המשפחה, למרות שזה הבסיס של הבית היהודי. הנושא נמצא במקום שקט בגלל נושא הצניעות, אבל אנחנו חיים בעידן שבו כבר מדברים על הכול וחייבים לדבר על כך".

מתוך גישה זו יצאה המיזם לדרך על מנת לחבר נשים, בעיר מהמגזר המסורתי, לטהרת המשפחה, אך רותי רואה את המיזם ככזה שיכול לתרום מאוד גם לנשים מהמגזר הדתי, בשל הידע וההבנה שהוא מעניק על הסיבה למצווה. "הרבה נשים מקיימות את המצווה כי צריך, אבל אין חיבור אמתי. מדובר במצווה לא פשוטה. יש בה הרבה מאוד התארגנויות, היא נוגעת ליחסים עם הבעל ועם הילדים. לכן חשוב לחבר את האישה להבנה למה זה טוב ונכון לה".

עוד מוסיפה לבייב ומציינת את חשיבות ניפוץ המיתוסים שנכרכו סביב מעמד האישה ביהדות. "הרבה אנשים חשובים שהאישה מופלית ביהדות כי כל כבודה בת מלך פנימה והיא צריכה להישאר בבית. אני מסתכלת על המשפט הזה כאומר שכל הכבוד של האישה הוא באישיות שלה פנימה, בזה שהיא מחוברת הרבה יותר לקב"ה מאשר הגבר. אישה מעצם בריאתה יותר רוחנית ויותר נעלית".

בדבריה היא מדגישה שמקור המילה נידה אינו נידוי אלא נדידה והתרחקות של בני הזוג ולא של האישה לבדה. לטעמה טהרת המשפחה היא המתכון להחזקת משפחה לאורך שנים על כל מורכבותה של המשפחה. "אני מדריכה זוגות יחד, כי יש כאן גם אישה וגם בעל", היא מציינת ומספרת על הירתמות של כמה ידוענים שהפתיעו בסיפור הקשר האישי שלהם לזוגיות ולטהרת המשפחה, ובכך מתברר ומתחדד הקשר בין האישה לטהרת המשפחה גם ללא קשר לדתיות ושמירת תורה ומצוות.

לבייב מספרת כי תחושתה היא שדווקא פרק זה של חייה הוא שליחותה בעולם, לאחר כל אותם עיסוקים כלכליים אדירי ממדים בהם התנסתה לאורך השנים. בהקשר זה היא מספרת על סבתה שגדלה ברוסיה בה ההליכה למקווה הייתה כרוכה בסכנת נפשות ולה, לסבתא, לא עלה הרהור לוותר על המצווה לאורך השנים. "כשהיא הגיעה לארץ היה לה מוזר לראות שיש מקוואות כמו ספא ונשים לא מגיעות. היא הייתה יוצאת גם בגיל מבוגר וכשהיא לא בריאה לחוגי בית כדי להסביר את חשיבות טהרת המשפחה".