לקראת הגעתו של נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, לישראל שוחחנו עם אריאל סנדר, מנהל מטה המפלגה הרפובליקנית בישראל המדגיש בראשית דבריו כי בניגוד לאחרים מפלגתו מכבדת נשיא אמריקאי באשר הוא, גם אם אינו רפובליקני.

"צריך להבין שאנחנו לא הסיבה להגעה של ביידן. אנחנו התירוץ. ביידן רוצה להרוויח נקודות והוא חשוב שישראל היא מקום טוב להרוויח נקודות בהתבסס על הסכמי אברהם שלא היה לו חלק בהם. אנחנו החמור שהוא רוצה לרכב עליו בדרכו לסעודיה, שם הבעיה הגדולה שלו ושם הוא צריך פתרונות הרבה יותר משמעותיים", אומר סנדר.

ביידן, אומר סנדר, מגיע לישראל עם רשימת דרישות כי הממשל הנוכחי פרוגרסיבי הרבה יותר מקודמו וכי הוא חייב זאת למצביעיו, ארבעה חודשים לפני בחירות האמצע. "הוא חייב להגיע גם עם נושאים מדיניים לבוחריו שהפכו קיצוניים יותר בשמאל".

"ביידן נמצא בסיטואציה כמעט בלתי אפשרית. עם כל האהבה לישראל הבייס הדמוקרטי שלו מאוד קיצוני והוא לא ייתן לו להיות פוזיטיבי לישראל. לכן הוא יהיה חייב ללכת לכיוון הזה בעידן שבו הפרוגרסיביות פורחת באמריקה. הוא יהיה חייב להיות הרבה יותר קיצוני ולהציג דרישות מדיניות שמתאימות לקהל שלו יותר מאשר אובמה. לכן הוא מסוכן יותר, גם כי הוא חיה פצועה לקראת בחירות האמצע שאליהם מגיעה המפלגה הדמוקרטית על הקרשים".

לקראת בחירות האמצע נמצאת גם המפלגה הרפובליקנית בקמפיין שמגיע גם לישראל. סנדר מציין שבישראל כשלוש מאות אלף בעלי זכות בחירה ואותם רואה המפלגה כיעד להביא אותם אל הקלפיות כאשר בבחירות הקודמות הצליחה המפלגה להביא למעלה ממאה ושבעים אלף בוחרים לקלפיות.

לדבריו את הרצון להשפעה שקיים אצל הישראלים פועלים אנשי הקמפיין להעביר אל הכוחות האוונגליסטיים שיצאו גם הם להשפיע כל אחד במחוזותיו. את זאת עושה המפלגה דרך האהבה לישראל, לירושלים ולתנ"ך. סנדר רואה באהבות אלה כפועלות קסם במצביעים אוונגליסטיים באמריקה.

"אנחנו רואים את הסקרים ורואים התרסקות של מועמדים דמוקרטים וגם על מצבו של ביידן. אני לא מכיר נשיא שהגיע לבחירות האמצע עם פחות מארבעים אחוזי פופולאריות. גם מול טראמפ שאינו מתמודד, טראמפ מנצח אותו בסקרים הללו. הכלכלה קורסת, אינפלציה ואבטלה ומחירי נפט גבוהים שמביאים לקטסטרופה. בטקסס לראשונה מזה 150 שנה יש מועמדת היספנית רפובליקנית. נושא ההיספאנים הוא אחד הנושאים המדאיגים את הדמוקרטים כי היה כלל שלפיו רוב ההיספנים מצביעים לדמוקרטים. כעת הם על 26 אחוזים לדמוקרטים. זה לא אומר שאפשר לישון...", הוא מבהיר.

ומה באשר לעמדה היהודית התומכת בדמוקרטים, אומר סנדר כי מדובר באחד הנתונים הלא מובנים בעולם היהודי, "איך הרפובליקנים לא הצליחו להשתלט על המרחב היהודי באמריקה. יש על זה הרבה סיבות, החל משחרור המחנות והעליה הגדולה אחרי מלחמת העולם השניה, הכרת הטוב וכו' ועוד".

בדבריו הוא מציין צמצום מסוים של פער בעמדת היהודים כלפי הרפובליקנים בגילאי האמצע. לדבריו קהילות חרדיות מתחילות להכיר טובה לדונלד טראמפ והגיעו בהמוניהם להצבעה למענו.

האם טראמפ יתמודד שוב? את התשובה לשאלה הזו נקבל רק לאחר השלמת בחירות האמצע. היעד כעת, מסביר סנדר הוא ניצחון רפובליקני בשני הבתים בבחירות האמצע, "אחרי זה יתחילו המועמדים ורשימתם ארוכה מדונלד טראמפ ועד פנס ומייק פומפאו, מועמדים שמדינת ישראל יכולה לברך על כל אחד מהם".