במהלך ביקורו של הנשיא ביידן בישראל תתקיים שיחת ועידה שתיתן את האות לפתיחת שותפות מעניינת במיוחד שלא זוכה לפרסום - בין הודו, ישראל, ארה"ב והאמירויות - תחת הכותרת I2U2.
נד פרייס, דובר מחלקת המדינה הסביר כי "ישנם מספר תחומים שבהם המדינות הללו יכולות לעבוד יחד, בין אם זה טכנולוגיה, בין אם זה סחר, בין אם זה אקלים, בין אם זה בריאות וגם בנושאים ביטחון".
פקיד במחלקת המדינה האמריקנית אמר לערוץ 7 כי "מדובר בפסגה וירטואלית משמעותית במיוחד שתניע שיתופי פעולה כלכליים על פני שטח נרחב שבו ישראל משחקת תפקיד מרכזי בשל היותה מרכז חדשנות מחד ונקודת מעבר אסטרטגית מאידך".
"הממשל חושב שבעת הזו נכון לפתח את הציר הכלכלי הזה והשיחה שתתנהל בין ראש הממשלה לפיד, מקבילו ההודי נרדרה מודי ונשיא האמירויות מוחמד בין זאיד, תבנה את הבסיס הראשון למהלך".
אבל המשמעות של בניית הציר הזו מצד האמריקנים היא דרמטית הרבה יותר. הציר עם ההודים נועד לשבור את 'דרך המשי' הסינית ולייצר להודו ציר מסחרי ישיר משלה העובר דרך האמירויות לכיוון ירדן ודרך ישראל למדינות האיחוד האירופי.
יחסי ישראל והודו התרחבו משמעותית והתחממו בשנים האחרונות והממשל האמריקני ביקש להשתמש במצב הזה לטובת האינטרסים שלו.
ד"ר איתן גלבוע מומחה לארה"ב ועמית מחקר בכיר במכון ירושלים לאסטרטגיה וביטחון מסביר כי "הבעיה העיקרית של מדיניות החוץ האמריקנית היא סין. לפני כמה חודשים חתמו הסינים הסכם אסטרטגי לשיתוף פעולה ל-25 שנים עם האיראנים בתחומי המודיעין והאנרגיה. שיחת הועידה של ביידן עם מדינות ה-I2U2 מטרתה לחבר את ההודים לאזור ולנטרל או למעט השפעות סיניות".
"ההסכם הזה שם את ישראל כמדינה מאוד אסטרטגית על הציר הזה שהאמריקנים יוצרים ולמרות היחסים הטובים שלנו עם סין, האינטרס הישראלי הוא להיות חלק מהציר הזה שמעמיד אותה במקום משמעותי ומרכזי בשותפות הזו, שאמורה להביא למצב שבו כל השותפים שלה מרוויחים", הוא מסכם.