תנועת אריאל העלתה קבוצה גדולה של חניכות מכל רחבי הארץ לעבודות התנדבות חקלאיות. על ההחלטה להוסיף לשבוע ההתנדבות גם את משימות החקלאות ועל המציאות אותה פגשו הבנות בשטח שוחחנו עם רכזת חב"ב בתנועה, לינוי עדני.
ההחלטה, אומרת עדני, התקבלה בעקבות הדיווחים על התמודדות החקלאים עם חוסר חמור בכוח אדם יהודי בשדות. "החלטנו להביא כוח אדם, בנות עם אידיאלים שרוצות לעבוד עבודת כפיים ולהתחבר לאנשים, לעשות טוב, לעזור לחקלאים כדי שהאדמות יישמרו בידיים שלנו", היא אומרת ומספרת כי הבנות, בנות כיתות ט' עד י"ב, "חוזרות עם אור בעיניים ועם חיבור לעבודה, למשמעות ולחוויה".
לדבריה העבודה החקלאית של אדמת ארץ ישראל בידיים משמעותית ביותר עבור בנות שחלקן מגיעות מרקע עירוני והמפגש עם עבודת האדמה הוא עבורן מפגש ראשוני. "הן אומרות שזה מדהים עבורן והתגובות מצד החקלאים ממש מרגשות. הם מספרים שהתבואה שלהם לא פעם נהרסת וכשיש להם כוח אדם למשך שבוע שלם זה עוזר להם ומשמח".
לנוכח הדיווחים גם על התמודדות של החקלאים עם טרור חקלאי שאלנו אם לא היה חשש בשליחת החניכות למשימות בשדות. "מבחינה ביטחונית היה חשש, אבל אנחנו לא סוגרים ללא מקום לינה מסודר שיעמוד בכל הנהלים. מבחינת העבודה הפיזית מדובר בחבירה לאנשים שעובדים שם בכל יום והם שמתדרכים אותם ונמצאים איתן ביחד. מטעם ארגון 'יוגב' הייתה בת שרות שעבודת איתם כבר שנה שלמה והיא שחיברה אותן גם למהות שמאחורי העבודה, שיבינו למה הן עושות את זה ומה קורה באזור, מה האתגרים שקיימים, ובגלל זה הבנות חוזרות עם אור בעיניים".
עדני מספרת על ההיכרות של הבנות עם אנשים חדשים במהלך שבוע ההתנדבות ואנחנו שואלים על המפגש עם תפיסות עולם אחרות. היא מאשרת שאכן כך, "אבל מה שמחבר הוא עבודת האדמה. עצם זה שארץ ישראל חשובה לכולנו בין אם אנחנו דתיים ובין אם חילוניים. ההתגייסות לאותה מטרה זה מה שמחבר, קרוב הלבבות, הנתינה והעשייה למען הארץ שלנו, זה מה שמחבר בסוף".
בדבריה היא מציינת את התגובות השמחות של החקלאים למפגש עם החניכות. עוד היא מדגישה בדבריה כי לבד ממשימות החקלאות קיימות עוד קבוצות חניכות שיצאו למשימות התנדבות בתחומים שונים ומגוונים, עבודה עם קשישים, עבודה עם עולים, עבודה בבתי חולים, עבודה בנושאי זהות יהודית ועוד, אך משימות אלה הן משימות ההתנדבות שאליהן יוצאת התנועה מדי שנה. כעת, לקראת השנים הבאות, מתווספת לרשימה גם העבודה החקלאית.