לאחרונה יצא לדרך פרויקט הדגל של שרת התחבורה מרב מיכאלי, רפורמת "דרך שווה" בתחבורה הציבורית אשר ממשיך לעורר סערות ציבוריות.
עיון במחשבון הנסיעות באתר הרשמי של הרפורמה מעלה כי כתובות המצויות בשטחי מזרח ירושלים ובשטחי רמת הגולן אינן נכללות באתר המשרד תחת מדינת ישראל.
מבדיקת ארגון שורת הדין, עלה כי כל מי שיעשה שימוש במחשבון "מהפכה בתחבורה הציבורית – דרך שווה" באתר משרד התחבורה יגלה כי כתובות המצויות בשטחי העיר ירושלים שהיו בשליטת ישראל קודם לאיחודה של העיר זוכים להיכלל בשטחי מדינת ישראל, שכן בכולן נוספת שם המדינה בסוף הכתובת, לדוגמה: "מאה שערים, ירושלים, ישראל"; "הכנסת, משכן הכנסת, ירושלים, ישראל".
לעומת זאת, כתובות המצויות בשטחה של העיר שלא היה בשליטת ישראל טרם איחודה, ובכלל זאת כתובות בשטחי העיר העתיקה והמקומות הקדושים, אינם זוכים להיחשב כחלק ממדינת ישראל לגישת משרד התחבורה, שכן הם מצוינים רק בשם העיר: " הכותל המערבי, ירושלים"; "גילה, ירושלים", "רמת שלמה, ירושלים".
תופעה זו חוזרת גם בהתייחס לכתובות המצויות בשטחי רמת הגולן, אשר אינם נכללים בשטחי מדינת ישראל, לגישת אתר משרד התחבורה, ואף הם מצוינים רק בכתובת העיר, לדוגמה: "קצרין" לעומת "קריית שמונה, ישראל".
נשיאת ארגון שורת הדין, עו"ד ניצנה דרשן-לייטנר, שיגרה פנייה דחופה לשרת התחבורה מירב מיכאלי על מנת לתקן את העוול. "הפרדה זו בין שטחי ירושלים, הנעשית באתר הרשמי של משרד ממשלתי היא חמורה ביותר ואף עומדת בניגוד לחוק יסוד: ירושלים בירת ישראל, הקובע כי 'ירושלים השלמה והמאוחדת היא בירת ישראל'. כיצד ייתכן שדווקא גורם רשמי ישראלי ישחק לידיהם של אויבינו המבקשים לערער על ריבונותנו בארץ ישראל? אנו דורשים שיהיה מצוין בכל שטח המצוי תחת ריבונותה של ישראל, ולציין בכל הכתובות כי הן בשטחי ישראל", כתבה דרשן-לייטנר.
תגובת משרד התחבורה: ''מחשבון התעריפים והמפה באתר רפורמת "דרך שווה" מבוססים על מפות גוגל. למשרד התחבורה אין אפשרות לשנות את שמות היישובים, מהדרך בה הם מוגדרים בגוגל העולמית''.