
דורון אלמוג יו"ר הכפר השיקומי עדי נגב –נחלת ערן המשמש גם כיו"ר הסוכנות הגיע הבוקר (ראשון) אל הכפר השיקומי וקיים הערכת מצב עם הצוותים, כמו גם ערך שיחת עידוד ותמיכה הן לצוות במקום והן למטופלים.
המרכז השיקומי "עדי נגב – נחלת ערן" הממוקם בשטח המועצה האזורית מרחבים, מטפל בילדים ומבוגרים עם מוגבלויות מורכבות המתמודדים עם מציאות לא פשוטה זו בימים אלו.
צוות המרכז נדרש לתמרן ולבצע התאמות כך שיסופק מענה רפואי מלא במקביל להגנה מפני ירי הטילים. עם היוודע הידיעה בדבר היציאה אל המבצע, כלל דיירי הכפר המתמודדים עם מוגבלויות הועברו ללינה בחדרים ממוגנים כאשר המאושפזים במחלקות השיקום הועברו למחלקה הממוגנת. כמו כן נעשים מאמצים משולבים עם משרד הבריאות לאפשר פתרון לצוותים הרפואיים והמקצועיים להגיע אל מקום עבודתם בכפר.
"הבוקר בעדי נגב-נחלת ערן העיניים המחייכות נשקפו מכל עבר. כמו בשיר של יהורם גאון 'לא תנצחו אותי'", אמר האלוף (במיל') אלמוג במהלך הביקור. "צבע אדום, סירנות, עבודה מהממ"דים בבית החולים ובמגורי הדיירים. הצוותים הנפלאים ממשיכים במסירות, חריצות, גאווה ואומץ במלאכת הקודש".
הוא הוסיף: "תודה לצוותים הרפואיים, למטפלות, לבנות השירות, למתנדבים, לשינשינים ולכל אנשי הצוות שנשארו בכפר יחד עם הילדים, הדיירים והמטופלים, למרות המצב הביטחוני. תיקון עולם מתקיים ונבחן גם בימים קשים אלו. גאווה עצומה. יישר כח וחיבוק ענק".
"התברכנו במחלקה ממוגנת, המטופלים מרגישים מוגנים ואנו משדרים להם ביטחון", כך אומרת שושי דיאמנט, המתגוררת באחד מיישובי העוטף ועובדת כאחות במרכז הרפואי לשיקום "עדי נגב- נחלת ערן". שושי דיאמנט הגיעה לעבודה למרות המצב הבטחוני מתוך דאגה למטופלים. "זו המחויבות שלנו להגיע לעבודה, לתת טיפול מיטבי ותחושת בטחון למטופלינו וכך נמשיך".
ד"ר צאקי זיו נר, מנהל המרכז הרפואי לשיקום: "לאור מיקומו הגיאוגרפי של הכפר, המחלקה החדשה נבנתה מראש כך שבחציה היא ממוגנת באופן מלא (טילים, אטומית, ביולוגית, כימית) ויכולה לקלוט כמות מטופלים כפולה ממספר המאושפזים בה בעת שגרה. לכן עם התחממות המצב כבר ביום שישי בשעות הצהריים, העברנו הוראה לצוות הסיעודי להעביר את כלל המטופלים אל אזורים מוגנים אלו, על מנת למנוע טרטור ובהלה בשעה בה תשמע אזעקה".
הוא הוסיף: "נכון לכרגע אנחנו פועלים במתכנות של שגרה לגבי החולים המאושפזים, עם זאת מתמודדים גם עם מחסור של אנשי צוות לאור העובדה שרבים מהם נדרשים להישאר בבית עם הילדים ולכן פעילות אמבולטורית צומצמה. משרד הבריאות יצר פורום של מנהלי בתי חולים בדרום והוא מנסה לסייע לנו בכך, זאת על מנת שיתאפשר לכל הצוותים להגיע ולספק מענה מלא".