מנכ"ל הרשות לשירות לאומי-אזרחי ראובן פינסקי מספר על הרפורמה המשמעותית שנערכה לקראת תחילת שנת השירות הקרובה.

"החשיבה שלנו היא איך לשפר את השירות הלאומי עבור הבנות, מצד שני איך המדינה מקבלת יותר מהשירות ובנוסף גם מסתכלים על שוק התעסוקה העתידי", אומר פינסקי באולפן ערוץ 7.

לדבריו, "במיונים יש מה לשפר. לקחנו יועצים ובנינו הליך מיונים גדול שלבת יהיו מקורות מידע על כל אפשרויות השירות, היא תהפוך יום של מבחנים, יום של ראיונות ואז תקבל את התפקידים אליה היא יכולה להתמיין. זה תהליך גדול מאוד.

נושא נוסף שעובר שדרוג הוא מערך תומך לבנות ובני השירות. "אנחנו נקבע מדרג של מקומות שירות ונקבע ליווי הכרחי. אם בת מתנדבת בעמותה של ילדים חולי סרטן היא גם צריכה תמיכה נפשית. הרעיון הוא שהתמיכה תהיה קבועה ולא רק בעת הצורך".

"בנוסף, אנחנו רוצים להקפיץ מדרגה את כל התפקידים הקיימים. אנחנו שומעים על החוסר בעובדי הוראה, בזמן שיש כמעט 4,000 מתנדבים ומתנדבות במערכת החינוך. אנחנו לא מחליפים כמובן את עובדי ההוראה, אבל אנחנו רוצים לייצר תומכי הוראה, לסייע בכיתות באופן משמעותי ואנחנו יכולים לגשר על פער גדול אם נשדרג את התפקיד של בנות ובני השירות", אומר פינסקי.

לאחר שהתעוררו מקרים הקשורים למוגנות, גם לכך יש מענה. "בהקשר של המוגנות עשינו סקירה מאוד מרכזית של המצב ויצרנו תוכנית לבדיקת הנקודות המורכבות. יצרנו סדרה של הכשרות וביטלנו את כל משמרות הלילה בשירות הלאומי האזרחי. זה נושא שנמצא בעדיפות גבוהה מאוד אצלנו".

גם בתחום התגמול חל שיפור. "הצלחנו להעלות ב-50 אחוזים את דמי הכיס של הבנות ואני חושב שבהנהגה הציבורית של מדינת ישראל מבינים יותר את החשיבות של השירות הלאומי ומוכנים להשקיע בזה יותר משאבים. זה הפך להיות הכוח האזרחי המשמעותי ביותר בחוסן הלאומי".

ומה לגבי השתלבות חרדים במערך השירות? "החרדים פועלים בתפקידים שמשלבים שירות משמעותי ועתיד תעסוקתי של פרנסה בכבוד ואנחנו מקווים שנוכל להגדיל את מספר המשרתים בציבור זה".